Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
11.06.2018

TÜSİAD ÜYELERİ BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE BİRARAYA GELDİ

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD üyeleri seçimler öncesinde siyasi partilerle görüş alışverişi çerçevesinde bugün Başbakan Binali Yıldırım ile biraraya geldi. Görüşmede Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin başta ekonomi politikaları olmak üzere programları konusunda bilgi vererek TÜSİAD üyeleri ile birçok konuda görüş alışverişinde bulundu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Devletimizin, kamu kurumlarımızın, siyasi partilerimizin liderleriyle istişare, TÜSİAD'da neredeyse yarım asra yaklaşan ve çok kıymetli bulduğumuz bir gelenek. Bugünde Başbakan sayın Binali Yıldırım ile biraraya gelmekten büyük memnuniyet duyduk.

Toplumsal ve siyasal olayların, ekonomiyi doğrudan veya dolaylı yoldan etkilediğini hepimiz biliyoruz. Her zaman söylüyoruz. Siyasal istikrar ve güven ortamıyla, ekonomik istikrar “at başı” gider. İyi siyaset, güçlü ekonomi; güçlü ekonomi de güçlü ülke demektir.

Ülkemiz son derece zorlu bir süreçten geçiyor. Bu durumdan en hızlı ve en çok etkilenen alan, şüphesiz ülkemizin ekonomisidir. Bu ortamda, hep birlikte mevcut durumu daha iyi anlamak ve bu gidişata yön verebilmek için her zamankinden daha fazla istişareye ihtiyacımız var.
Ülkemizin geçtiği bu önemli süreçte siyasi liderlerimizin ve toplumumuzun kanaat önderlerinin diyalog kanallarını açık, hoşgörü dilini hakim kılmasını çok önemli görüyoruz. Son yıllarda maalesef kutuplaşmayla anılan bir toplum olduk. Nesiller boyunca beslendiğimiz köklü hoşgörü mirasımızla bu algıyı kıracağımıza, sorunlarını diyalog ve istişare içerisinde çözen ve ayrışmayan bir toplumsal iklime sahip olacağımıza inanıyorum.

Hepimizin ortak ideali şüphesiz; geleceğe güvenle bakan, hedeflerine doğru emin adımlarla istikrarlı bir şekilde ilerleyen ve büyüyen bir Türkiye'dir.”

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.