Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
14.03.2019

TÜSİAD TOKYO'DA DÜZENLENECEK B20 ZİRVESİ'NE KATILIYOR

Bu yıl B20 tarafından G20'ye sunulacak politika öneri belgelerinde TÜSİAD üyesi şirketlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne katkı sağlayan iş temelli somut inovasyon örnekleri de yer aldı.

G-20'nin iş dünyası boyutu olan “B20 Zirvesi” 14-15 Mart tarihlerinde Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenleniyor. Zirve'ye TÜSİAD Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Dr. Bahadır Kaleağası, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci ve TÜSİAD AB ve Businesseurope Temsilcisi Dilek Aydın katılıyor.  TÜSİAD G20 özel sektör zirvelerinde buluşan önde gelen iş dünyası kurumlarını bir araya getiren Küresel İş Koalisyonu'nun da (Global Business Coalition- www.globalbusinesscoalition.org)  kurucu üyesidir. TÜSİAD, 2009 yılı Londra Zirvesi'nden bu yana G20 özel sektör zirvelerine katılarak Türk iş dünyasını temsil ediyor ve zirvelerin hazırlık sürecinde politika önerilerini sunuyor.

15 Mart Cuma günü iş dünyası temsilcileri ile biraraya gelecek olan Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin de katılacağı B20 Tokyo Zirvesi çerçevesinde aynı gün gerçekleşecek “Herkes için İş: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Toplum 5.0'ı gerçekleştirmek” başlıklı oturuma Dr. Bahadır Kaleağası konuşmacı olarak katılacak. Kaleağası konuşmasında Türk iş dünyasının Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) doğrultusundaki çalışmalarını, şirketlerin dijital dönüşüm çağında üstlenmesi gereken rolleri, toplumun bu yeni çağa uyum sağlayabilmesi için ihtiyaç duyulan gereksinimleri ele alacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Toplum 5.0'ı Gerçekleştirmek ana teması altında yapılan ve Japonya Ekonomi, Ticaret, Sanayi; Dışişleri ve Maliye Bakanlarının da katıldığı “B20 Zirvesi”nde Toplum 5.0'ı gerçekleştirme hedefinde küresel ekonomi, kural temelli ticaret ve yatırım, işdünyası ve dijital dönüşüm, küresel zorluklara karşı tüm taraflar için çözümler gibi konular ele alınıyor. B20 Tokyo Dönem Başkanlığı tarafından hazırlanan ve TÜSİAD'ın da kapsamlı katkılarının yer aldığı özel sektör önerileri, 28-29 Haziran 2019 tarihlerinde Osaka'da düzenlenecek “G20 Liderler Zirvesi”ne sunulacak.   B20 öneri belgelerinde TÜSİAD üyesi şirketlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne katkı sağlayan iş temelli somut inovasyon örnekleri de yer almakta. Türkiye'yi temsilen TÜSİAD'ın ve diğer B20 iş dünyası kuruluşlarının şirket örnekleri için bkz:

TÜSİAD heyeti, ayrıca T.C. Tokyo Büyükelçisi Sayın Hasan Murat Mercan ile biraraya geldi.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.