Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
14.12.2018

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Hızlandırıcı Programı'nın (TÜSİAD SD2) Başarı Hikayeleri Paylaşılacak

Türkiye'de dijital dönüşüm sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile başlatılan TÜSİAD SD2 Programı teknoloji kullanıcıları ve teknoloji tedarikçilerini buluşturuyor. TÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, programa katılan teknoloji kullanıcıları ve tedarikçileri başarılı çözümlerini aktaracak.

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Hızlandırıcı Programı (TÜSİAD SD2) 2018 dönemi kapsamında oluşan başarı hikayeleri 17 Aralık 2018 tarihinde TÜSİAD Genel Merkezi'nde kamuoyu ile paylaşılacak.
Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır ve TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci tarafından yapılacak. Konuşmaların ardından başarı hikayeleri sunumlarına geçilecek.

TÜSİAD SD2 Programı Hakkında
TÜSİAD'ın Türk sanayisinin dijital dönüşümüne destek sağlayabilmek amacıyla başlattığı Sanayide Dijital Dönüşüm Hızlandırıcı Programı (TÜSİAD SD²), Türkiye'de “Sanayide Dijital Dönüşüm” teması ile oluşturulan ve teknoloji kullanıcıları ile teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren kapsamlı ilk program olma niteliği taşıyor. TÜSİAD SD², farklı sektörlerde dijital dönüşüm sürecinin ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin güçlendirilmesi için; i. üretim süreçlerinde teknolojiyi kullananlarla, teknolojik çözüm sağlayanları buluşturmayı; ii. teknoloji tedarikçi ağı ve yetkinliğinin tanıtılmasını ve teknoloji üretimini desteklemeyi; iii. teknolojik dönüşüm planlamaları için ilham olacak iyi uygulama örneklerinin ortaya konmasını amaçlıyor.

Çeşitli sektörlerin önemli aktörleri olan 13 teknoloji kullanıcısı şirketin değerli katılımları ile gerçekleştirilmekte olan TÜSİAD SD² 2018 5 fazlı olarak modellendi:

[Faz 1] Başvuru: Teknoloji kullanıcılarının dijital dönüşüm arayışları için çağrıda bulunulması
[Faz 2] Ön Eleme: Teknoloji kullanıcılarının çözüm ortağı olabilecek teknoloji tedarikçilerini değerlendirmesi
[Faz 3] Sanayi-Teknoloji İleri Entegrasyon Programı (STEP): Ön elemeyi geçen tedarikçilerin farklı ekosistem aktörleriyle buluşması ve kullanıcı – tedarikçi eşleşmelerinin gerçekleşmesi
[Faz 4] Birebir Çalışma Dönemi: Eşleşen kullanıcı ve tedarikçilerin birlikte çalışma dönemine girmesi ve çözüm dosyasının hazırlanması
[Faz 5] TÜSİAD SD² Başarı Hikayeleri Töreni: Oluşacak başarı hikayelerinin kamuoyuyla paylaşılması
TÜSİAD SD2 2018 dönemi kapsamında;
  • farklı problemlerine, ihtiyaçlarına ya da  fırsat arayışlarına uygun olarak 13 teknoloji kullanıcısı çağrı açtı.
  • Bu çağrılara başvuranlar arasında, ön eleme sürecini geçen 86 teknoloji tedarikçisi STEP - Sanayi – Teknoloji İleri Entegrasyon etkinliğinde teknoloji kullanıcıları ile buluştu.
  • Etkinlik sonunda, 14 teknoloji tedarikçisi ile eşleşen teknoloji kullanıcıları ‘Birebir Çalışma Dönemi' boyunca birlikte çözüm dosyası oluşturdular.
  • Bağımsız Jüri tarafından 6 farklı kategoride (katmadeğer, ticarileşme potansiyeli, inovasyon, verimlilik, sektörel dönüşüm ve jüri özel ödülü) “başarı hikayesi yaratan” çözüm dosyası olarak belirlenenlere plaketleri, 6 Aralık tarihinde TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Kokteyli'nde takdim edildi.

SD² Başarı Hikayeleri Sunumu
17 Aralık Pazartesi, TÜSİAD Genel Merkezi
Program

11.00 – 11.05         TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in Hoşgeldiniz Konuşması
11.05– 11.10           TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır'ın Konuşması
11.10 – 11.15         TÜSİAD SD² Görev Gücü Başkanı Perihan İnci'nin Konuşması
11.15 – 11.20         Aile Fotoğrafı
11.20 – 13.00         Başarı Hikayesi Sunumları ve Soru Cevap
13.00                       Kapanış

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.