Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
05.12.2018

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri Toplantısı “Mevcut Fabrikaların Dönüşümü” Konusu ile Ankara'da Gerçekleştirilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın teşrifleriyle gerçekleşecek toplantıda mevcut fabrikaların dijital dönüşümü, bu alanda teknoloji üreten şirketlerin çözümleri ve fabrikalarını dönüştüren şirketlerin deneyimlerine değinilecek.

TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri'nin beşincisini “Mevcut fabrikaların dönüşümü” konusu ile 6 Aralık Perşembe günü 9:00-12:30 saatleri arasında TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu'nda gerçekleştirecek. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşecek toplantıda mevcut fabrikaların dijital dönüşümü, bu alanda teknoloji üreten şirketlerin çözümleri ve fabrikalarını dönüştüren şirketlerin deneyimlerine değinilecek.

Toplantının ilk konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Lideri Bahadır Balkır gerçekleştirecek. Açılış konuşmaları ise TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır tarafından yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından TÜSİAD Sanayide Dönüşüm Çalışma Grubu Başkanı Oğuzhan Öztürk mevcut fabrikaların dönüşümü üzerine bir sunum gerçekleştirecek.
İki panelden oluşacak etkinliğin ilk panelinde şirketlerinin dijital dönüşüm konusunda ürettikleri çözümler paylaşılacak. İkinci panelde ise panelistler şirketlerinin dijital dönüşüm süreçleri hakkında bilgi vererek tecrübelerini paylaşacaklar.

TÜSİAD SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM GÜNLERİ NEDİR?
Küresel ekonomik gücü yükselen bir Türkiye hedefimiz doğrultusunda sanayinin dijital dönüşümünün tedarik zincirinin tüm aşamalarına entegre edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemiz sanayisinin dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirmesi için teknoloji üretme ve kullanma yetkinliğinin artırılmasını ise kritik önemde görüyoruz. Bu çerçevede;
•             Dijital dönüşüm alanında gerçekleştirilen çalışmalar açısından farkındalık yaratılması;
•             Dijital teknolojileri ülkemizde üreten ve kullanan şirketlerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşması ve
•             Dijital dönüşümü destekleyecek işbirliklerinin tesis edilmesi amacıyla 2017'den bu yana Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri'ni düzenliyoruz.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.