Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
29.11.2017

TÜSİAD PARKUR Heyeti Ankara'yı Ziyaret Etti

TÜSİAD PARKUR (Parlamento ve Kamu Kurumları ile İlişkiler) Heyeti 29 Kasım tarihinde Ankara'yı ziyaret etti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Y. Koç Liderliğinde gerçekleştirilen temaslar kapsamında, PARKUR gündemine ilişkin Bakanlar Kurulu üyeleriyle görüşüldü. Ekonominin ve yatırım ortamının güçlendirilmesi hedefiyle somut önerilerin sunulduğu bu toplantılarda, reform alanlarına ilişkin üst düzeyde görüş alışverişleri gerçekleştiriliyor.

TÜSİAD PARKUR Heyeti bu kapsamda sırasıyla aşağıdaki ziyaretleri gerçekleştirdi:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

Temaslarda her bir görüşmenin alanına uygun olarak aşağıdaki konular ele alındı:
Ekonomi ve Yatırım Ortamı
Yatırım Ortamının iyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Çalışmalarında TÜSİAD Öncelikleri
AB ile Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi
Turizm Sektörüne Yönelik Görüş ve Öneriler
Sağlık Sektörüne Yönelik Görüş ve Öneriler
Ticaretin Kolaylaştırılması

TÜSİAD Parlamento ve Kamu Kurumları ile İlişkiler (PARKUR) Temasları Hakkında Özet Bilgi:

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve PARKUR Lideri Ali Y. KOÇ başkanlığındaki TÜSİAD PARKUR Heyetleri 2016 yılından bu yana Ankara düzenli ziyaretler gerçekleştirmekte, bunların bir kısmını takiben İstanbul ve Ankara'da teknik nitelikte ek toplantılar düzenlemektedir.
PARKUR temaslarında, o tarihteki PARKUR Gündemi doğrultusunda; TBMM Başkanı, gündemle ilgili Bakanlar, siyasi partilerin TBMM Grup Başkanvekilleri, Siyasi Parti Başkan Yardımcıları, TBMM İhtisas Komisyonu Başkanları ve/veya üst düzey bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirilmektedir.
Temaslar sırasında TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun gündemindeki konular, cari küresel gelişmeler ve ülkenin kalkınma alanları başta olmak üzere ilgili TÜSİAD görüşlerinden oluşan PARKUR Gündemi aktarılarak görüş alışverişinde bulunulmaktadır.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.