Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
14.05.2018

TÜSİAD "Ne Okusam Ne Olsam" Meslek Videoları Projesi Dijital Dönüşüm ve Sanayi 4.0 Temasıyla Devam Ediyor

PROJE, GENÇLERE MESLEK SEÇİMİ VE KARİYER SÜREÇLERİNDE
YOL GÖSTERİCİ OLMAYI HEDEFLİYOR

TÜSİAD'ın gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla 2014 yılında başlattığı “TÜSİAD Ne Okusam? Ne Olsam?” projesi, dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0 temalı meslek videolarıyla zenginleştirilerek yoluna devam ediyor.

Farklı sektörlerden profesyonellerin kariyer hikâyelerini izleyicilere aktardığı projede, yaklaşık 3 dakikalık kısa videolar ile farklı iş alanları ve mesleklerin tanıtılması amaçlanıyor. İşgücü piyasasındaki vasıf uyumu sorunu dikkate alınarak, gençlerin meslek ve kariyer seçiminde farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Proje kapsamında 2014 yılında değişik sektörlerden toplam 52 meslek videosu yayınlanmıştı. Projenin dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0 odaklı yeni fazında, 10 meslek videosu Gençlik Haftası'nın 14-19 Mayıs döneminde olmak üzere, toplam 25 yeni videonun üniversite tercih dönemi öncesinde yayınlanması planlanıyor. Meslek videolarında yer alan şirketlerden temsilciler, kariyer hikayelerinin yanı sıra dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0'ın mesleklerine etkisini de anlatıyor.

“TÜSİAD Ne Okusam Ne Olsam Meslek Videoları Projesi”, TÜSİAD ve Turkish Women's International Network (TurkishWIN)'in proje tasarımı ve kürasyonunda, “dijital işte kız kardeşlik platformu” Binyaprak'ın prodüksiyonu ve GelecekDahaNet, KAGİDER ve Binyaprak'ın yaygınlaştırma paydaşlığında yapılıyor.

Projeye ait videoları www.neokusamneolsam.org web sitesinden, projenin Facebook adresinden, TÜSİAD'ın sosyal medya adresleri (Facebook, Twitter, Linkedin) ve YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.