Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
03.01.2019

TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Rehberini Tanıtacak

"Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumların Girişimcilik Dönüşümü" rehberinde Türkiye'de ve dünyada kurumlarda girişimcilik alanındaki iyi uygulamalara yer veriliyor. Rehber kapsamında TÜSİAD üye şirketlerinin katılımı ile yapılan anketin sonuçları ise Türkiye'de kurumlarda girişimciliğe ve inovasyona dair farkındalık seviyesini ortaya koyuyor.

TÜSİAD'ın Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu bünyesinde Accenture ve Özyeğin Üniversitesi'nin iş birliğinde hazırlanan "Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumların Girişimcilik Dönüşümü" rehberi 10 Ocak Perşembe günü 09.30 - 13.00 saatleri arasında ING Bank Genel Müdürlüğü'nde tanıtılacak.

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik yapacak. Rehber, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin ve Accenture Dijital Türkiye Ülke Direktörü Erdal Güner tarafından sunulacak. Sunumun ardından TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Pınar Abay'ın moderatörlüğünde “Kurumlarımızı Nasıl Bir Dönüşüm Bekliyor?” konulu bir panel düzenlenecek.

Rehber Türkiye'de kurumiçi girişimciliğin geliştirilmesine yönelik öneriler içeriyor
"Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumların Girişimcilik Dönüşümü" rehberi iş dünyasının inovasyon kültür ve becerisini güçlendirmek, girişimcilik konusunda farkındalığı geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini paylaşmak amacıyla hazırlandı. Rehberde girişimcilik ve kurumlarda girişimciliğin genel tanımları yapılıyor, kurumlarda girişimcilik programları üzerinden uygulamaya yönelik adımlar öneriliyor, Türkiye'de ve dünyada kurumlarda girişimcilik alanındaki iyi uygulamalara yer veriliyor. Rehber kapsamında TÜSİAD üye şirketlerinin katılımı ile yapılan anketin sonuçları ile Türkiye'de kurumlarda girişimciliğe ve inovasyona dair farkındalık seviyesi ortaya konuluyor.

TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Hakkında:
TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu, iş dünyasının inovasyon kültür ve becerisini güçlendirmek için kurumiçi girişimcilik konusunda farkındalığın geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerinin özel sektör kurumları arasında paylaşımının artırılması üzerine çalışmalar yürütüyor.

"Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumların Girişimcilik Dönüşümü" Rehberi Tanıtım Toplantısı
Tarih: 10 Ocak Perşembe, 09.30 – 13.00
Yer: ING Genel Müdürlük

09.30                     Hoşgeldiniz Kahvesi
10.00                     Açılış Konuşması
Erol Bilecik, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
10.20                     Rehber Sunumu
İhsan Elgin, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü
Erdal Güner, Accenture Dijital Türkiye Ülke Direktörü
10.45                     Panel: Kurumlarımızı Nasıl Bir Dönüşüm Bekliyor?
Moderatör: Pınar Abay, TÜSİAD Kurumiçi Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı
Arif Aytekin, Allianz Türkiye CEO Vekili
Celal Cündoğlu, BKM Genel Müdür Yardımcısı
Fezal Okur, Enerjisa Strateji ve İş Geliştirme Bölüm Başkanı
Rıdvan Uçar, Aygaz Pazarlama ve İnovasyon Genel Müdür Yardımcısı
11.45                     Kapanış
Murat Özyeğin, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masa Lideri
12.00                     Networking Kokteyli

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.