Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
22.11.2017

TÜSİAD Heyeti Londra'da Temaslarda Bulundu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 20 -21 Kasım tarihleri arasında Londra'da siyasi, iş dünyası ve uluslararası medya temsilcileri ve kaanat önderleri ile bir araya geldi.

Heyet 20 Kasım Pazartesi günü TÜSİAD'ın muadil kuruluşu ve TÜSİAD gibi BusinessEurope (Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu) üyesi olan CBI Başkanı Paul Drechsler ve CEO'su Carolyn Fairbain ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda iki ülke arasındaki ekonomik ilişklerde yaşanan sorunlar ve fırsatlar ele alındı. Ayrıca İngiltere'nin AB üyeliği dışında bir statü ile AB'ye bağlanması durumunda Türkiye ile ilişkilerinin olası kurumsal ve ekonomik yapısı gündeme alındı.

TÜSİAD heyeti daha sonra Birleşik Krallık Parlamentosu AB'den Çıkış Komitesi (EU Exiting Commitee) Başkanı Hilary Benn, yeni seçilen Lord Mayor Charles Bowman, önde gelen düşünce kuruluşu Chatham House uzmanları ve The Economist  Ekonomist dergisi ile görüşmeler gerçekleştirdi.

21 Kasım Salı günü TÜSİAD heyeti Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Departmanı Asya ve Doğu Avrupa Direktörü Dr. John Kennedy'yi ziyaret etti. Aynı gün Institute of Directors'ın evsahipliğinde Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı temsilcileri ile birlikte Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma süreci ve Brexit sonrası Türkiye - Birleşik Krallık ilişkileri üzerine bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

İki günlük ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde Birleşik Krallık'ın AB'de ayrılma süreci (Brexit) bu sürecin Türkiye - Birleşik Krallık ekonomik ve ticari ilişkilerin etkileri, Türkiye - AB ilişkilerinin geleceğine ve Türkiye - AB Gümrük Birliği anlaşmasının derinleştirilmesi konuları ele alındı.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.