Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
10.01.2018

TÜSİAD GIDA VE ATIK KONUSUNU ELE ALACAK

Gıda Atık ve Kayıp Stratejik Yol Haritası: Üst Düzey İstişare Toplantısında gıda enflasyonundan sektörün rekabetçiliğine kadar birçok alanı etkileyen gıda, atık ve kayıp temasını ele alacak.

TÜSİAD Gıda Atık ve Kayıp Stratejik Yol Haritası: Üst Düzey İstişare Toplantısı 12 Ocak tarihinde 09:00 - 12:00 saatleri arasında TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Toplantıda gıda enflasyonundan sektörün rekabetçiliğine kadar birçok alanı etkileyen gıda atık ve kayıp teması ele alınacak.
Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır tarafından yapılacak. Ardından Fransa Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Pierre Autissier Fransa'da uygulanan gıda atık ve kayıp politikaları hakkında sunum yapacak. Toplantıda basına kapalı olarak gıda atık ve kayıp konusunda stratejik yol haritasını konu alan bir de panel gerçekleştirilecek.

LCV: Nevra Çankaya, nevrac@marjinal.com.tr

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.