Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
06.11.2018

TÜSİAD "Ekonomi Toplantıları" Dizisine Enflasyon Konusu ile Devam Ediyor

Ankara Milletvekili ve TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz toplantının ana tema konuşmasını yapacak. Toplantıda Türkiye'deki yüksek enflasyonun sebepleri ve enflasyonun indirilmesi için atılması gereken adımlar ele alınacak.

TÜSİAD güncel ekonomik koşulları ekonomi alanındaki uzmanlar ile değerlendirmek amacıyla “TÜSİAD Ekonomi Toplantıları” başlıklı bir toplantı dizisi düzenliyor. Bu çerçevede ilk toplantı “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlığı ile gerçekleşti. Toplantıda mevcut ekonomik görünüm, eğilimler ve senaryolar ele alındı.

Dizinin ikinci toplantısı, TÜSİAD ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile oluşturulan Ekonomik Araştırma Forumu (EAF) tarafından 7 Kasım Çarşamba günü Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilecek. “Enflasyonun Nedenleri ve Sonuçları” başlıklı toplantıda Türkiye'deki yüksek enflasyonun sebepleri ve enflasyonun indirilmesi için atılması gereken adımlar konuşulacak.

Ankara Milletvekili ve TCMB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz toplantıya ana tema konuşmacısı olarak katılacak.
Toplantı kapsamında “Enflasyon Farklı Sektörleri Nasıl Etkiliyor?” konulu bir panel düzenlenecek. Panelde Allianz Sigorta'dan Burcu Uzunoğlu, Türkiye Bankalar Birliği'nden Ekrem Keskin, Dalfin Finansal Çözümler ve Marmara Üniversitesi'nden Mustafa Aşkın, Kayalar Kimya'dan Arda Tunca, Emre Hotels'den Emre Deliveli konuşmacı olarak yer alacak.
Toplantı dizisi çerçevesinde önümüzdeki günlerde işsizlik ve büyüme temalı toplantılar düzenlenecek.

Toplantının detaylı programı mesajın ekinde bulunmaktadır.

LCV: Ceylan Naza / ceylann@marjinal.com.tr

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.