Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
16.10.2018

“TÜSİAD Ekonomi Toplantıları Dizisi” Başlıyor

TÜSİAD'ın “Ekonomi Toplantıları” dizisinin ilki “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlığı ile düzenlenecek. Toplantıda mevcut ekonomik görünüm, eğilimler ve senaryolar tartışılacak.

TÜSİAD güncel ekonomik koşulları ekonomi alanındaki uzmanlar ile değerlendirmek amacıyla “TÜSİAD Ekonomi Toplantıları” başlıklı bir toplantı dizisi düzenleyecek. Bu çerçevede düzenlenecek “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlıklı ilk toplantı 17 Ekim 2018 tarihinde TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirecek. Toplantıda mevcut ekonomik görünüm, eğilimler ve senaryolar ele alınacak.

Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak toplantıda ekonomik görünüm konulu bir konuşma yapacak. Sunumun ardından TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu moderatörlüğünde “Eğilimler ve Senaryolar” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panele Ekonomist Atilla Yeşilada, TSKB Ekonomik Araştırmalar Müdürü Burcu Ünüvar ve Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak konuşmacı olarak katılacak.

Toplantı dizisi çerçevesinde önümüzdeki günlerde enflasyonla mücadele, işsizlik ve büyüme temalı toplantılar düzenlenecek.

TÜSİAD Ekonomi Toplantıları Dizisi / 1
 “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?”
Tarih:    17 Ekim 2018, Çarşamba
Yer:       TÜSİAD Genel Merkezi

TÜSİAD Ekonomi Toplantıları Dizisi / 1
 “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?”

16:00     İkram ve Kayıt
16:30     Açılış
              Dr. Bahadır Kaleağası, TÜSİAD Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi
16:40     Ekonomik Görünüm
              Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı
17:00     Eğilimler, Senaryolar
              Atilla Yeşilada, ParaAnaliz Dergisi Baş Yazarı, Ekonomist
              Burcu Ünüvar, TSKB Ekonomik Araştırmalar Müdürü
              Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Bölüm Başkanı
              Oturum Başkanı: Dr. Zümrüt İmamoğlu, TÜSİAD Başekonomisti

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.