Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
25.02.2019

TÜSİAD EKONOMİ TOPLANTILARI DİZİSİ - 3:
"İŞGÜCÜ PİYASASI DİNAMİKLERİ VE İŞSİZLİK SORUNU"

TÜSİAD'ın ekonomi toplantıları dizisinin üçüncüsü “İşgücü Piyasası Dinamikleri ve İşsizlik Sorunu” başlığı ile düzenleniyor. Toplantı 27 Şubat Çarşamba günü 09:00 – 12:00 saatleri arasında TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

İşgücü piyasasına ilişkin gelişme ve beklentilerin istişare edileceği toplantının açılış konuşması TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski tarafından yapılacak.

TÜSİAD Ekonomi Toplantıları Dizisi çerçevesinde enflasyonla mücadele ve büyüme temalı toplantılar düzenlendi.

09.00   Kayıt & Kahvaltı
09.30   Açılış Konuşması
Simone Kaslowski, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

09.45   Sunum
 Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Bahçeşehir Üniversitesi, Betam

10.15   Panel
 Moderatör: Dr. Zümrüt İmamoğlu, TÜSİAD
 Prof. Dr. Serdar Sayan, TOBB ETÜ, SPM
 Prof. Dr. Raziye Selim, İTÜ
 Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Bahçeşehir Üniversitesi, Betam

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.