Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
27.11.2017

TÜSİAD DEİK Üyeliği İle İlgili Bir Açıklama Yaptı

TÜSİAD BASIN AÇIKLAMASI – 27 Kasım 2017

TÜSİAD'ın DEİK üyeliği ile ilgili olarak bugün bazı basın yayın organlarında doğru olmayan bilgi ve yanlış ifadelere yer verilmiştir. Konu ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amaçlı açıklamamızı aşağıda paylaşıyoruz.

28 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan yönetmelik ile DEİK'in yapısının değiştirilmesinin ardından, TÜSİAD kendi tercihi doğrultusunda kurucular arasında yer almamak gayesi ile DEİK Yönetmeliği'nin derneğimizle ilgili hükümlerinin iptali için, Danıştay nezdinde dava açmıştır. Dava sonucunda, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından DEİK Yönetmeliği'nin derneğimizi bağlayan hükümlerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

Bu çerçevede TÜSİAD, tamamen kendi talebi doğrultusunda gerek yönetimsel nitelikte, gerekse mali nitelikte olan yükümlülüklerini nihayete erdirerek kurucular arasından ayrılmıştır.

Ekonomi Bakanlığımızın DEİK'in yeni yapılanmasındaki davetine müteşekkir olmakla birlikte, iş dünyasını temsil eden gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak, TÜSİAD'ın ulusal ve uluslararası düzeylerdeki konumu, yeni resmi yapısı ile DEİK'in üyesi olmamak yönünde karar almamıza temel teşkil etmiştir.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.