Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
10.05.2018

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması 2018 Dönemi Ödül Töreni

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması geleceğin genç girişimcilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 74 il, 161 üniversiteden 4.268 gencin 1.621 iş fikriyle başvurduğu yarışmada geçen yılın katılım rekoru kırıldı. Yarışmanın 2018 dönemi 11 Mayıs Cuma günü Sabancı Center'da, 09:00'da gerçekleşecek ödül töreniyle sonuçlanacak. Ödül Töreni sonrasında TÜSİAD üyeleri, yatırımcılar ve basının katılımıyla özel bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte yarışmanın bu döneminde rehberleriyle projelerini geliştiren tüm ekipler projelerini tanıtacak.

TÜSİAD tarafından, geleceğin genç girişimcilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasının 2018 dönemi 11 Mayıs Cuma günü yapılacak ödül töreniyle sonuçlanacak.

Türkiye genelinde 74 il, 161 üniversiteden 4.268 gencin 1.621 iş fikriyle başvurduğu yarışmada geçen yılın katılım rekoru kırıldı. 6 Ekim 2017'de başvuruların alınmasıyla başlayan maratonda ön elemeyi geçen 104 öğrencinin oluşturduğu 36 ekip yarışmanın İstanbul'da düzenlenen 5 günlük eğitim kampına katıldı. Kampta pazarlama, giriş stratejisi, fizibilite gibi konularda eğitim alan ve girişimcilik ekosisteminden sayısız isimle networking imkanı yakalayan ekiplerden 11 tanesi TÜSİAD üye rehberleriyle eşleşerek, iş planlarını geliştirme fırsatı yakaladı. Jüri değerlendirmesi sonucu aşağıdaki beş ekip finale kaldı:

- Anlatan Eller, Pelin Baykan ve Açelya Sarıkaya - Rehberleri Öget Kantarcı, GittiGidiyor
- Bkare, Behlül Koç ve Bahar Yılmaz - Rehberleri Gözde Akpınar, Betek Boya
- Ratonik, Mehmet Küçükaslan, Erkan Erbay, Serhat Ürtiş ve Bilge Terzioğlu - Rehberleri Tayfun Bayazıt, Marsh & McLennon
- Taka, Cansu Kabasakal ve Saliha Nur Tanış - Rehberleri Haluk Kayabaşı, Kibar Holding
- Tion, Berkay Şamiloğlu ve Ahmet Kumaş - Rehberleri Filiz Akdede, HP

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'in açılış konuşması ile başlayacak etkinlikte, moderatörlüğünü Cem Seymen'in üstleneceği bir panel düzenlenecek. Panelde, yarışma finalinin jüri üyeliğini üstlenen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masası Lideri Murat Özyeğin, Söktaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan, Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan-Coqui ve yarışmanın ana sponsoru BASF Türkiye Genel Müdürü Rami Atikoğlu, yarışmaya dair görüşlerini paylaşacaklar.

Panelin ardından finalist ekipler sahne alarak jüri üyelerine proje sunumlarını yapacaklar ve en başarılı seçilen üç proje sırasıyla 75 000, 50 000 ve 25 000 TL para ödülü ile desteklenecek.

Bu sene BASF, ING Bank, Sabancı Üniversitesi, Mazars Denge, UBS, Allianz Türkiye, IBM ve Yapı Kredi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!'ın 2018 dönemi finalinde sizleri de aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağız.

TÜSİAD BU Gençlikte İŞ! Var – Ödül Töreni Program

09:00 – 09:30    Güne Kahveyle Merhaba
09:30 – 09:40    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik Gençlere Sesleniyor
09:40 – 10:10    Cem Seymen Soruyor, Jürimiz Anlatıyor
                         Jüri Üyeleri Bu Gençlikte İŞ Var!'ı anlatıyor
10:10 – 11:20    Finalistlerimiz Sahnede!
                         Finalist ekiplerimiz proje sunumlarını yapıyor
11:20 – 12:00    Heyecanlı Bekleyiş...
                        Jüri üyelerimiz final değerlendirmesini yapıyor
11:20 – 12:00    Söz Rehberlerimizde
                         Rehberlerimiz Cem Seymen ile deneyimlerini paylaşıyor
12:00 – 12:30    Ödül Töreni
                         İlk üç proje açıklanıyor
12:30 – 14:00    Kokteyl ve Girişimci – Yatırımcı Buluşması

İlgili kişi : Nevra Çankaya            nevrac@marjinal.com.tr

Detaylı bilgi için:
www.bugenclikteisvar.com
www.facebook.com/BuGenclikteIsVar
www.instagram.com/bugenclikteisvar
www.twitter.com/genclikteisvar
www.linkedin.com/company/tüsiad-bu-gençlikte-iş-var-
#tüsiad #bugençlikteişvar

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.