Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
09.04.2019

TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve Heyeti Silikon Vadisi'nde

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı San Francisco bölgesindeki yöneticiler, uzmanlar ve girişimciler ile işbirliği içinde Türkiye'nin dünyadaki teknolojik ve ekonomik ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri 10 – 12 Nisan tarihleri arasında ABD'de teknoloji şirketlerinin kümelendiği San Francisco ve Silikon Vadisi bölgesinde temaslarda bulunacak. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski liderliğindeki heyet, önceki yıl oluşturulan TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı üyeleriyle görüşmeler yapacak. TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı, çoğu Türkiye kökenli 250 yatırımcı, girişimci, mühendis, biliminsanı ve profesyonelden oluşuyor.
Program kapsamında, son bir yıldır TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı'nın mentorluk programına katılan startup şirketleri Advelvet, BillionToOne, Chooch ve Pony Express'in şirket tanıtımları gerçekleştirilecek.

Heyet Silicon Valley Bank ve Singularity University yetkilileriyle görüşecek. Ziyaret kapsamında ayrıca ABD, Avrupa ve Çin'de inovasyon ve yatırım ortamının değerlendireceği yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.

Ziyarete TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Dönüşüm Yuvarlak Masa Eş Başkanı Serkan Sevim, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinden Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İrem Oral Kayacık, Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masa Başkanı Can Yücaoğlu, TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkanı Ayşegül İldeniz, Genel Sekreter Yardımcısı Melda Çele, ABD Temsilcisi Barış Ornarlı ve Silikon Vadisi ekosistemine dahil olan TÜSİAD üyeleri katılıyor.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski: “Dünyanın önde gelen teknoloji merkezlerinden Silikon Vadisi'nin başarısının temelinde yatırım ortamını güçlendiren hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük ortamının sağladığı yaratıcılık ve yenilikçilik gücü ve bilim dünyasından finansal kuruluşlara uzanan etkin bir girişimcilik ekosistemi bulunuyor. TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı girişimimiz ile Türkiye'nin küresel rekabet gücü için yeni açılımlar ve projelerin çoğalmasını temenni ediyoruz”.

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Nedir?

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı San Francisco bölgesindeki yöneticiler, uzmanlar ve girişimciler ile işbirliği içinde Türkiye'nin dünyadaki teknolojik ve ekonomik ilerlemesine katkıda bulunuyor.
Bu çerçevede, TÜSİAD'ın Sanayi 4.0, STEM, inovasyon, internet ekosistemi, dijitalleşme ve girişimcilik alanlarındaki çalışmaları ile etkileşim hedefleniyor.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.