Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
10.11.2017

Tüsiad Basın Açıklaması 10 Kasım 2017

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Savaştan yeni çıkan, yorgun bir ülkeyi ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, reformcu kişiliğiyle çağdaş uygarlık seviyesinde bir toplumun temellerini atmıştır.

Her zaman akıl ve bilimi rehber kabul eden Atatürk, Türkiye'ye ve Türk toplumuna çok değerli bir vizyon sunmuştur. Atatürk'ün sunduğu bu vizyon ile ortaya çıkan Cumhuriyet değerleri Türkiye'de özgür düşüncenin, demokrasinin ve kalkınmanın temeli olmuştur.

Mustafa Kemal bu ülkenin ortak ve “bizi biz yapan” değeridir. Ölümünün 79. yılında Atatürk'ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz."

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.