Haberler / Zingat Basın Bültenleri
09.07.2018

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'nin seçkin gayrimenkul projelerini Körfez yatırımcılarına sunuyor. Platform, Türkiye'deki konutları uluslararası pazara açarak yabancı yatırımcıların Türkiye'de konut sahibi olmasında öncü bir rol üstleniyor.

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yedi ülkede lider emlak platformlarına sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group (PFG)'un iş ortaklığı, Türkiye'deki konut projelerini yurtdışına açıyor.

Ağustos 2017'de Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 10 yıllık deneyimiyle yedi büyük emlak platformuna sahip Dubai merkezli Propertyfinder Group, gayrimenkul ve bilgi pazarlama platformu Zingat.com'da hisse sahibi olmuştu. Zingat.com, ortaklık henüz ilk yılını doldurmadan, yurtdışında ses getiren uluslararası bir pazarlama ve satış ağını hayata geçirmeyi başardı ve Türkiye'nin öne çıkan seçkin konut projelerini yurtdışına açmaya başladı.

Zingat.com, yabancıların Türkiye'de konut arayışında devreye girdi
PFG'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki yedi ülkede lider konumdaki emlak platformlarında Zingat.com aracılığıyla yayımlanmaya başlayan konut projeleri, sadece Körfez ve Ortadoğu yatırımcıları tarafından değil, Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayan Avrupalı yatırımcılar ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları tarafından da ilgiyle karşılanıyor.

“Ülkemizdeki seçkin konutları yabancı alıcılara açıyoruz”
Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, PFG ile kurulan iş ortaklığıyla birlikte Zingat.com'u tercih eden gayrimenkul geliştiricilerin ve profesyonellerin konutlarını birçok ülkede tanıtma fırsatı yakalamaya başladığına dikkat çekti. Ahmet Kayhan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışında Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları ilk sıralarda yer alıyor. Zingat.com olarak, ülke ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne katkı sağlama hedefimizle, ülkemizin seçkin konut projelerini Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupa ülkeleri vatandaşları ile yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının da ilgisine sunuyoruz. Bu misyon doğrultusunda, PFG-Zingat.com iş ortaklığının hem gayrimenkul sektörü hem de ülkemiz için yararlı olmasını sağlamak üzere çalışmalarımızı hızlandırmaya devam edeceğiz.”

“Bu proje sayesinde yabancı yatırımcılara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıyoruz”
Zingat.com'un uluslararası pazarlama ve satış faaliyetlerinde birlikte çalıştığı şirketlerden biri olan Metal Yapı Konut'un Blue Lake projesi, Propertyfinder Group'un emlak platformlarında yayınlanıyor.

Metal Yapı Konut Satış ve Pazarlama Direktörü Neli Davidas, Zingat.com'un yurtdışında gayrimenkul satışında söz sahibi olan PFG ile iş ortaklığı sayesinde Türkiye'de konut sahibi olmak isteyen yabancılara kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmayı başardıklarını ifade etti. Davidas, sözlerine şöyle devam etti: “Zingat.com ile Blue Lake projemizi Propertyfinder Group'un yedi ayrı emlak platformunda İngilizce ve Arapça olarak satışa sunuyoruz. Zingat.com tarafından tasarımı da hazırlanan sayfalar ve tanıtım linkimizin görsel gücü sayesinde hızlı sonuçlar almaya başladık. Projemizle ilgilenerek bilgi almak amacıyla formumuzu dolduran yabancı müşteri sayımız her geçen gün hızla artıyor. Bu sayede, yabancı yatırımcıların Türkiye'de konut yatırımı yapmak için aradıkları kriterler konusunda bilgilerimizi tazelemenin yanı sıra pazarlama ve satış faaliyetlerimizi de elde ettiğimiz güncel müşteri verileriyle geliştirme fırsatı yakaladık.”

Esra Şavkın - 0212 219 29 71 / 0537 858 85 49 /  esras@marjinal.com.tr

Zingat.com hakkında
Zingat.com, 2015 yılında REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle kurulan, gayrimenkul ve emlak alanında kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi sağlayan bir bilgi ve pazarlama platformudur. Oluşturduğu platformda gayrimenkul profesyonelleri ile bireyleri buluşturmaktadır. Zingat.com'un misyonu, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapan, evini satan, kiralayan, yeni bir ev alan tüm bireylere ve bu sektörle profesyonel olarak ilgilenen kurum ile kişilere kapsamlı bir referans noktası oluşturmaktır. www.zingat.com

Propertyfinder Group hakkında
Propertyfinder Group; Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 10 yıllık deneyimiyle yedi büyük emlak platformuna sahip bir kuruluştur. Yatırımcıları arasında İngiltere'nin en büyük emlak platformlarından Zoopla, İsveç menşeli Vostok New Ventures ve BAE'nin ilk risk sermayesi şirketlerinden BECO Capital de bulunan Propertyfinder Group, bulunduğu bölgenin en güçlü emlak platformlarındandır.

Zingat
REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin akıllı emlak sitesi Zingat.com, kaliteli hizmet ve şeffaf bilgi anlayışını benimseyerek gayrimenkul profesyonellerini ve bireyleri doğru, kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturan güvenilir bir gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformudur. Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar, gayrimenkul satanlar/kiralayanlar, yeni ev arayışında olanlar, bu sektörden profesyonel kazanç sağlayanlar için bir buluşma noktası ve referans bilgi kaynağıdır