Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
06.02.2018

Türkiye'de çiftlerin Sevgililer Günü hayali Paris

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, Sevgililer Günü öncesi çiftlerin bu özel gün ile ilgili tercihlerine ışık tutan bir anket düzenledi. Sonuçlara göre, çiftlerin Sevgililer Günü hayali Paris seyahati ve bu romantik seyahatten önce yapılacak alışverişin olmazsa olmazı fotoğraf makinesi. Hayalleri gerçeğe dönüştüren GittiGidiyor da 1-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen çekilişe katılan 1 çifte 3 gece 4 günlük Paris gezisi hediye ediyor.

Türkiye'nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor, sosyal anket platformu Poltio işbirliğiyle çiftlerin Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmeyi tercih ettiklerini ortaya çıkaran bir anket düzenledi. Ocak ayında internet üzerinden yanıtlanan ve toplamda 5 bin 720 oyun kullanıldığı anket, Türkiye'de çiftlerin Sevgililer Günü hayalinin Paris seyahati olduğunu ortaya koydu. Ankete katılan erkeklerin yüzde 59'u, kadınların ise yüzde 53'ü Paris'i tercih etti. Toplamda yüzde 56 oy oranıyla sıralamada başı çeken Paris'i yüzde 16 ile Londra, yüzde 15 ile Prag ve yüzde 13 ile Madrid izledi.

GittiGidiyor'dan çiftlere Sevgililer Günü sürprizi
GittiGidiyor da 14 Şubat'ta çiftlerin hayallerini gerçekleştirecek çok özel bir kampanyaya imza attı. 1 – 14 Şubat tarihleri arasında GittiGidiyor'a üye girişi yapıp platform üzerindeki katılım formunu dolduran kullanıcılar, Paris seyahati çekilişine katılma hakkı kazanıyor. Çekiliş sonucunda kazanan çifti 3 gece 4 gün sürecek harika bir Paris gezisi bekliyor. *

Alışveriş listesinin ilk sırasında fotoğraf makinesi var
Ankete katılanların yüzde 51'i, Sevgililer Günü'nde yapacakları bir Paris tatili öncesi alışveriş listesinde mutlaka “Fotoğraf makinesi” bulunacağını kaydederken, yüzde 19'u “Şehir rehberi/kitabı”, yüzde 15'i “Spor ayakkabı”, yüzde 10'u “Seyahat boy bakım seti” ve yüzde 5'i “Şık bir şapka” alacağını belirtti.

Sevgililerin yüzde 60'ı hediye alıyor
“Sevgililer Günü'nde sizi nasıl bir sürpriz mutlu eder?” sorusuna kadınların ve erkeklerin verdiği yanıtlar, kadınların Sevgililer Günü'nde daha fazla hediye beklediğini ortaya koydu. Ankete katılan erkeklerin yüzde 60'ı “Hatırlanmak yeter” derken, kadınların ise yalnızca yüzde 38'i aynı yanıtı verdi.

Ankete katılanların toplamda yüzde 49'u “Hatırlanmak yeter” derken, yüzde 20'lik kesim ise “Baş başa tatil” yanıtını verdi. 14 Şubat'ta sürpriz olarak “Güzel bir hediye” bekleyenler yüzde 18, “Romantik bir akşam yemeği” bekleyenler ise yüzde 13'lik kesimi oluşturdu.  Anket sonuçlarına göre 10 kişiden 6'sı ise Sevgililer Günü'nde hayatındaki özel insana hediye almayı tercih ettiğini belirtti.

GittiGidiyor'da, Sevgililer Günü alışverişi için kozmetik ve kişisel bakımdan spor ve outdoor kategorisine kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitli ürünlerde yüzde 70'e varan indirimlerin yanı sıra özel kampanyalar tüketiciyi bekliyor.

* 20 Nisan'da gerçekleşecek seyahat için yapılacak çekilişin sonucu 7 Mart'ta açıklanacak.

Dilek Özcan
dileko@marjinal.com.tr

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve 17 yıllık geçmişiyle Türkiye'de e-ticaretin öncü pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki lider konumunu daha da güçlendirdi. Aylık 70 milyon ziyaret, 20 milyon kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin en çok tercih edilen alışveriş sitesi olan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 6.5 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 70'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com