Haberler / Çağrı Merkezleri Derneği Basın Bültenleri
29.11.2016

Türkiye Finans çağrı merkezinin hizmet kalitesi, Çağrı Merkezleri Derneği tarafından verilen EN15838 Sertifikası ile 2. defa tescillendi

Türkiye Finans Katılım Bankası, Çağrı Merkezleri Derneği aracılığıyla verilen ve AB standartlarında hizmet sunduğunu belgeleyen EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikasını ikinci defa başarılı olarak almaya hak kazandı. Bu sertifika ile müşteri iletişim merkezinin stratejisi, süreçleri, çalışan memnuniyeti, altyapı ve sağladığı müşteri memnuniyeti süreçlerini kapsayan denetimleri başarıyla tamamlanmış oldu.

Türkiye Finans Müşteri İletişim Merkezi olarak sundukları hizmetin odak noktasında “müşteri memnuniyeti” bulunduğunu belirten Bireysel Bankacılık ve Dağıtım Ağı Genel Müdür Yardımcısı Vekili İsmail Vural, “Müşteri İletişim Merkezi'ni, müşterinin dilediği her an kolayca ulaşıp işlemini en hızlı şekilde gerçekleştirebileceği, sorununa çözüm bulabileceği ve telefonu memnuniyetle kapatacağı bir etkileşim merkezi olarak konumlandırdık. Bu odağımız ve kalite anlayışımız ile 19 Temmuz 2013 tarihinde sektör için önemli olduğunu düşündüğümüz EN15838:2009 Müşteri İletişim Merkezleri Hizmet Sertifikası'nı alarak kaliteli hizmetimizi belgelendirdik. 2016 yılında süresi biten belgeyi, sunduğumuz hizmet kalitesinin devamlılığını belgelemek için yeniden bankamıza kazandırmak istedik” dedi.

Tercih yine ÇMD oldu
Türkiye Finans Katılım Bankası olarak bir önceki belgelendirme sürecinde olduğu gibi yine ÇMD'yi tercih ettiklerinin altını çizen Vural, “Sektörün kalite standartları kapsamında uluslararası tecrübesi olan Bureau Veritas ile ülkemizde çağrı merkezi sektörünü temsil eden ÇMD'nin, sektörün ihtiyacı çerçevesinde koordine çalışmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu nedenle yeni değerlendirme sürecinde de aynı kurumlarla çalışma kararı aldık. Bankamız Müşteri İletişim Merkezi, 2013 Türkiye Çağrı Merkezi Ödüllerinde, “Türkiye'nin En İyi Çağrı Merkezi” ve “En Övgüye Değer Takım Lideri”, 2015 Türkiye Çağrı Merkezi Ödüllerinde “Türkiye'nin En İyi Performans Gösteren Çağrı Merkezi” ödüllerini alma başarısını gösterdi” şeklinde konuştu.

“ÇMD olarak amacımız, Türkiye çağrı merkezi sektöründe, hizmet kalitesini iyileştirmek ve asgari bir standardizasyon sağlamak”
Sektöre mensup şirketlerin bu gibi hizmet kalite sertifikası almalarıyla sektördeki genel hizmet kalitesinin her geçen gün iyileştiğine dikkat çeken ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı ise, yönettikleri başarılı süreçlerle bu sertifikayı almaya hak kazanan Türkiye Finans ekibini tebrik ederek sertifikalarını takdim ederken şunları söyledi; “Hızlı bir gelişim gösteren sektörün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için hizmet kalitelerinin belgelendirilmesi konusundaki çalışmalarımız büyük önem taşıyor. Çağrı merkezleri için özel hazırlanmış bir içeriğe sahip olan bu sertifikasyon ile sektörümüzde sunulan hizmetlerde standardizasyon sağlanırken, sertifikaya sahip olan firmalar da süreçlerinin etkinliğini artırıyor ve rekabet anlamında önemli avantajlar elde ediyor. Çalışan memnuniyeti konusunda da gereklilikler içeren bu standart sayesinde iyileşen süreçlerle vatandaşlarımız da daha iyi, güvenli, pratik ve hızlı bir hizmet seviyesine kavuşmuş oluyor. ÇMD olarak Türkiye'yi temsilen üyesi olduğumuz ECCCO da (European Confederation Of Contact Centre Organisations) bu belgeyi tüm Avrupa'da yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Benzer bir süreci, Türkiye'de de biz gerçekleştirmekteyiz. Önümüzdeki dönemde bu sertifikaya sahip kurumların sayısının hızla artacağını öngörüyoruz ve ÇMD olarak bu yöndeki çalışmalarımıza hızla devam etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye Finans'ın belgelendirme sürecinde ÇMD'yi tercih etmesinden büyük memnuniyet duyduğumuzu da belirtmek isterim.”

Çağrı Merkezleri Derneği Hakkında:
Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye'de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 54 kurumun üyeliğiyle sektörün yaklaşık yüzde 90'ınını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.

Türkiye Finans Katılım Bankası Hakkında:
Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye'nin 2005 yılından bu yana güçlü sermaye yapısı ve vizyonuyla faaliyet gösteren köklü katılım bankalarından birisidir. 2008 yılında The National Commercial Bank (NCB) tarafından yüzde 67.03 ile çoğunluk hissesi satın alınan Türkiye Finans Katılım Bankası, bu tarihten sonra büyük bir değişim ve atılım dönemine girmiştir. ‘İyi bankacılık' ve ‘iyi kurumsal vatandaşlık' ekseninde sürdürülebilir bankacılık hizmetlerini başarıyla yürüten Türkiye Finans Katılım Bankası, etkin alternatif dağıtım kanallarından oluşan güçlü hizmet platformuyla ticari/kurumsal bankacılık, girişimci bankacılık ve bireysel bankacılık segmentlerinde geniş bir müşteri kitlesine beklentilerini karşılayan ve katma değeri yüksek ürün, hizmet ve çözümler sunmaktadır. Bugün katılım bankacılığı merkezinde yenilikçi ürünleriyle ve teknoloji temelinde büyüyen Türkiye Finans Katılım Bankası, sektörünün öncü oyuncularındandır. www.turkiyefinans.com.tr

Çağrı Merkezleri Derneği
Çağrı Merkezleri Derneği, Türkiye’de çağrı merkezleri sektörünün gelişimini sağlamaya, faaliyet ve etki alanını genişletmeye yönelik iş/güç birliğini hedefleyen referans kuruluş olmak üzere, Kasım 2008 tarihinde 9 kuruluşun ortak girişimiyle kurulmuştur. Çağrı Merkezleri Derneği, kısa sürede toplam 48 kurumun üyeliğiyle, sektörün yüzde 90’ından fazlasını temsil eder konuma gelmiştir. Çağrı Merkezleri Derneği, çağrı merkezlerinin faaliyet alanlarını kamuoyuna daha iyi tanıtmayı, sunulabilecek katma değerleri iş dünyasına anlatmayı, mesleki sorunları paylaşmayı, değişik paydaşlar arasında bir iletişim ve uzlaşı platformu olmayı ve sektör problemlerine çözüm getirmeyi amaçlamaktadır. Çağrı Merkezleri Derneği hakkında daha ayrıntılı bilgiyi www.cagrimerkezleridernegi.org adresinden edinebilirsiniz.