Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
15.05.2017

Türk Eğitim Derneği'nin Anneler Günü etkinliğinde ünlü isimler bir araya geldi

Eğitim alanında öncü ve köklü bir sivil toplum örgütü olan Türk Eğitim Derneği, Anneler Günü'nü, burslu çocuklar yararına gerçekleştirilen bir söyleşiyle kutladı. 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü, Holiday Inn Otel'de gerçekleşen kutlamada, Gazeteci İsmail Küçükkaya, TV Programcısı İnci Ertuğrul, Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Nazan Kesal ve Berkay Ateş Türk Eğitim Derneği'nin yanında yer aldı. Kutlamaya Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfının sahip çıktığı anneler de katıldı.

TED Gelişim Burs Komitesi tarafından düzenlenen Anneler Günü kutlaması, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Pehlivanoğlu konuşmasında Atatürk'ün kurduğu Türk Eğitim Derneği'nin, başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burs vermeyi misyon edindiğini ve bugüne kadar 48 bin öğrenciye burs imkanı sağladığını belirtti.

Çok sayıda Ankaralının katıldığı kutlamada usta gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sunumu büyük ilgi gördü.  Arzu Dural moderatörlüğünde Nazan Kesal, İnci Ertuğrul ve Berkay Ateş'in katılımıyla gerçekleşen söyleşide kadının toplumdaki önemine ve çocukların eğitimi üzerindeki etkisine dikkat çekildi. Topluma doğru bireylerin kazandırılması için önce annelerin eğitilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhur Karabacakoğlu
cumhurk@marjinal.com.tr

www.turkegitimdernegi.org.tr
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.