Haberler / BKM Basın Bültenleri
12.03.2018

TROY yerel değerleri desteklemeye devam ediyor

Türkiye'nin eşsiz zenginliğini, köklü ödeme alışkanlıklarını ve dinamizmini “Türkiye'nin ödeme yöntemi”ne dönüştüren TROY, “bu toprakların” değerlerini özel içeriklerle hatırlatmaya devam ediyor. Genç sanatçı Evrencan Gündüz ile bu toprakların seslerini, ünlü şef Refika Birgül ile bu toprakların lezzetlerini keşfeden TROY, Türkiye'nin en sevilen mizahçılarından Erdil Yaşaroğlu ile ise “bize özgü ödeme yöntemleri” projesini hayata geçirdi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından, Türkiye bankacılık ve finans sektörünün ortak çabalarıyla 2016'da hayata geçirilen ödeme yöntemi TROY, bu toprakların değerlerini sahiplenen bir marka olarak birbirinden keyifli ve ilginç projelere imza atıyor. TROY, bu amaç doğrultusunda genç sanatçı Evrencan Gündüz, ünlü şef Refika Birgül ve başarılı karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile işbirliğine gitti.

“Bize özgü ödeme yöntemleri” yüzleri güldürüyor
Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, tüm özelliklerini ve ilhamını Türkiye'nin toplumsal dinamizminden ve asırlara yayılan ödeme alışkanlıklarından alıyor. “Paranın ve ticaretin doğduğu topraklarda neden Türkiye'nin kendi ödeme yöntemi olmasın?” sorusuyla yola çıkan TROY, her biri özel bir zekânın ürünü olan karikatürleriyle Türkiye'nin en çok güldüğü mizahçılarından Erdil Yaşaroğlu ile bu toprakların mizahını keşfetmeye yönelik yepyeni bir yolculuğa çıktı.

Erdil Yaşaroğlu proje kapsamında “bize özgü ödeme yöntemleri”ni çizdi, ortaya yüzleri güldüren keyifli karikatürler çıktı.  TROY ve Erdil Yaşaroğlu'nun Türkiye'nin mizahını birlikte keşfettikleri karikatürlere aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TROY Youtube kanalı:

“Bu toprakların sesleri” Evrencan Gündüz ile can buluyor
Genç sanatçı Evrencan Gündüz ile ülkemizin birbirinden özel ve güzel türkülerini keşfetmek üzere işbirliğine giden TROY, 10 Kasım 2017'de Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği türkülerden biri olan “Çalın Davulları” türküsünü Evrencan'ın sesinden dinleyicilerle buluşturdu. Çekimleri Beşiktaş Balık Pazarı'nda canlı olarak yapılan projenin ikinci türküsü ise “Vardar Ovası” oldu. Genç sanatçı ile çıkılan bu keyifli türkü yolculuğunun 2018'deki ilk durağı ise Iğdır'ın "Al Alması" türküsü oldu. Evrencan Gündüz'ün seslendirdiği parçaları dinlemek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Çalın Davulları: https://www.youtube.com/watch?v=JXTuXaWt-Ns
Vardar Ovası: https://www.youtube.com/watch?v=O9VSFPOaXwc
Iğdır'ın Al Alması: https://www.youtube.com/watch?v=kIyFAGt_iJM&t=180s

“Bu toprakların lezzetleri” Refika Birgül'ün mutfağında keşfediliyor
Bilgisi ve birikimiyle Anadolu'nun tatlarını izleyicilerine ulaştıran ünlü şef Refika Birgül, TROY ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Anadolu'nun saklı lezzetlerini ve hepimizin çok sevdiği yemekleri keşfetmeyi sürdürüyor. Refika Birgül ile çıkılan lezzet yolculuğunda yemek tariflerinden püf noktalara tüm mutfak sırları meraklılarıyla buluşuyor.

Refika Birgül'ün damak tadımızın haritasını çıkardığı keyifli videolarını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Refika Birgül YouTube kanalı: https://www.youtube.com/watch?v=Mio6rXi_r5U

“Bu toprakların değerlerini keşfetmeyi sürdüreceğiz”
TROY'un Türkiye'nin değerlerini sahiplenmeye çok önem veren bir marka olduğunun altını çizen BKM Kartlı Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz, “Ünlü yemek kitabı ve gazete yazarımız Refika Birgül'le bu toprakların lezzetlerini, genç sanatçı Evrencan Gündüz'le bu toprakların seslerini ve şimdi de karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile bu toprakların mizahını keşfetmeye yönelik çok keyifli yolculuklara çıktık. 2018'de de bu alandaki çalışmalarımız devam edecek” dedi.

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
0212 219 29 71 - 0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr

BKM hakkında
1990 yılında kurulan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), halihazırda 28'i banka olmak üzere 32 finansal kuruluştan oluşan üyeye sahiptir. Bankaların operasyonlarını kolaylaştırma ve operasyonel süreçlerde verimliliği artırma odaklı faaliyetler yürüten BKM, ödeme sistemleri ekosistemine güvenli ve hızlı çözümler üreten teknoloji odaklı bir kurumdur. “Nakitsiz ödemeler toplumu” hedefini sahiplenen bir kurum olarak 2012 yılında Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı BKM Express'i hizmete sunmuştur. Türkiye'de nakitsiz ödemeler toplumu hedefi bilincinin artmasına yönelik birçok tanıtım projesine ve iletişim kampanyasına imza atan BKM, sunduğu yenilikçi ödeme teknolojileri ve platformlarıyla da bu hedefe katkı sağlamaktadır. BKM, 2016 yılında Türkiye'nin ilk yerli kartlı ödeme şeması ve markası TROY'u da sektörün hizmetine sunmuştur. Bilgi için: www.bkm.com.tr

TROY Hakkında
TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından hayata geçirilen ve işletilen, nakitsiz ödeme yapılmasını sağlayan ulusal kartlı ödeme sistemidir. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan, alışveriş yapmayı ve ATM'den para çekimini sağlayan teknolojik altyapıdır. Nisan 2016 tarihinde hayata geçen Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödemeler sektöründe yeni bir dönem başlamıştır. www.troyodeme.com

BKM
1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulan, hâlihazırda 29 bankanın üyesi olduğu Bankalararası Kart Merkezi‘nin (BKM) faaliyetleri, ödeme sistemleri içerisinde; nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmektir. Kredi kartı ve banka kartı uygulaması içinde bulunan bankalar arasında uygulanacak prosedürleri geliştirmek, standardizasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar yaparak kararlar almak, Türkiye genelinde uygulamalar ile yurt içi kuralları oluşturmak, bankalar arasındaki takas ve hesaplaşmayı yürütmek, yurt dışı kuruluş ve komisyonlarla ilişkiler kurmak ve gerektiğinde üyelerini bu kuruluşlarda temsil etmek, halen her banka tarafından devam ettirilen işlemleri daha güvenli, süratli ve daha az maliyetli tek bir merkezden yürütmek, BKM’nin ana faaliyetleri arasında yer almaktadır. 2012 yılında hayata geçirilen BKM Express; BKM, bankalar ve e-ticaret dünyasının önde gelen firmalarıyla birlikte geliştirilen, İnternet alışverişlerini hızlı, kolay ve keyifli hale getiren bir ödeme sistemidir. Troy ile birlikte ise Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başlamıştır ve BKM, 1 Nisan 2016 tarihinde “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy”u hayata geçirmiştir. Şirket, 2023 yılında “nakitsiz bir toplum” hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.