Haberler / BKM Basın Bültenleri
13.12.2017

TROY, Refika Birgül'ün Mutfağına girerek “bu toprakların lezzetlerini” keşfediyor

Türkiye'nin eşsiz zenginliğini, köklü ödeme alışkanlıklarını ve dinamizmini Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne dönüştüren TROY, Refika Birgül ile birlikte bu toprakların lezzetlerini keşfe çıkıyor.

Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, ünlü şef, gazeteci ve yazar Refika Birgül ile Türkiye'nin ortak değerlerini merkezine alan bir işbirliğine gitti. Refika'nın Mutfağı ile tanıdığımız ve evlerimize konuk olan Refika Birgül, TROY ile birlikte Türk mutfağının değerlerini keşfe çıkacak. Yemek tariflerinden püf noktalara yemek kültürümüzü birçok açıdan ele alacak işbirliğinin ilk çalışmaları yayınlandı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından, Türkiye bankacılık ve finans sektörünün ortak çabalarıyla 2016'da hayata geçirilen ödeme yöntemi TROY, tüm özelliklerini ve ilhamını Türkiye'nin toplumsal dinamizminden ve asırlara yayılan ödeme alışkanlıklarından alıyor. “Paranın ve ticaretin doğduğu topraklarda neden Türkiye'nin kendi ödeme yöntemi olmasın” sorusuyla yola çıkan TROY, bilgisi ve birikimi ile Anadolu'nun tatlarını izleyicilerine ulaştırmasıyla tanınan Refika Birgül ile Anadolu'nun saklı lezzetlerini ve hepimizin çok sevdiği yemekleri keşfediyor.

TROY türkülere kattığı yenilikçi yorumlarla tanınan genç sanatçı Evrencan Gündüz'le bu toprakların seslerini keşfederken bir taraftan Refika Birgül ile de damak tadımızın bir haritasını çıkaracak.

Refika Birgül'ün keşiflerini izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Refika Birgül Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/watch?v=8QsHdnHr3fY

İlgili Kişi
Ayşe Ekin Gündüz
(212) 219 29 71 0533 921 43 53
ayseg@marjinal.com.tr

BKM hakkında
1990 yılında kurulan Bankalararası Kart Merkezi (BKM), halihazırda 28 banka ve iki banka dışı üyeye sahiptir. Bankaların operasyonlarını kolaylaştırma ve operasyonel süreçlerde verimliliği artırma odaklı faaliyetler yürüten BKM, ödeme sistemleri ekosistemine güvenli ve hızlı çözümler üreten teknoloji odaklı bir kurumdur. “Nakitsiz ödemeler toplumu” hedefini sahiplenen bir kurum olarak 2012 yılında Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı BKM Express'i hizmete sunmuştur. Türkiye'de nakitsiz ödemeler toplumu hedefi bilincinin artmasına yönelik birçok tanıtım projesine ve iletişim kampanyasına imza atan BKM, sunduğu yenilikçi ödeme teknolojileri ve platformlarıyla da bu hedefe katkı sağlamaktadır. BKM, 2016 yılında Türkiye'nin ilk yerli kartlı ödeme şeması ve markası TROY'u da sektörün hizmetine sunmuştur. Bilgi için: www.bkm.com.tr

TROY hakkında
TROY, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından hayata geçirilen ve işletilen, nakitsiz ödeme yapılmasını sağlayan ulusal kartlı ödeme sistemidir. Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan, alışveriş yapmayı ve ATM'den para çekimini sağlayan teknolojik altyapıdır. Nisan 2016 tarihinde hayata geçen Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödemeler sektöründe yeni bir dönem başlamıştır. www.troyodeme.com

BKM
1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığıyla kurulan, hâlihazırda 29 bankanın üyesi olduğu Bankalararası Kart Merkezi‘nin (BKM) faaliyetleri, ödeme sistemleri içerisinde; nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmektir. Kredi kartı ve banka kartı uygulaması içinde bulunan bankalar arasında uygulanacak prosedürleri geliştirmek, standardizasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar yaparak kararlar almak, Türkiye genelinde uygulamalar ile yurt içi kuralları oluşturmak, bankalar arasındaki takas ve hesaplaşmayı yürütmek, yurt dışı kuruluş ve komisyonlarla ilişkiler kurmak ve gerektiğinde üyelerini bu kuruluşlarda temsil etmek, halen her banka tarafından devam ettirilen işlemleri daha güvenli, süratli ve daha az maliyetli tek bir merkezden yürütmek, BKM’nin ana faaliyetleri arasında yer almaktadır. 2012 yılında hayata geçirilen BKM Express; BKM, bankalar ve e-ticaret dünyasının önde gelen firmalarıyla birlikte geliştirilen, İnternet alışverişlerini hızlı, kolay ve keyifli hale getiren bir ödeme sistemidir. Troy ile birlikte ise Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başlamıştır ve BKM, 1 Nisan 2016 tarihinde “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy”u hayata geçirmiştir. Şirket, 2023 yılında “nakitsiz bir toplum” hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.