Haberler / REIDIN Basın Bültenleri
05.11.2018

Tekirdağ'da konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.115 puan arttı

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Eylül 2018'de 1.815 puana yükseldi. Tekirdağ, en yüksek getiri sunan şehirler arasında ilk 10'da yer alırken, şehirde konut yatırımından elde edilen toplam getiri 3 yılda 1.115 puan arttı.

REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne[1] göre, en yüksek getiriye sahip olan şehirler arasında ilk 10'da yer alan Tekirdağ'da, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1.000 puan olan Endeks, Eylül 2018'de 2.115 puana yükseldi. Buna göre, Tekirdağ'da Ocak 2015'te yapılan 1.000 TL'lik konut yatırımının Eylül 2018'de 1.115 TL'lik toplam getiri sağlayacağını söylemek mümkün.

İl Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Tekirdağ 1.000 1.701 2.115 %112

Tekirdağ'daki en yüksek getiri Çorlu ilçesinde
Eylül 2017'de 2.003 puan ile birinci sırada yer alan Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, Eylül 2018'de 2.335 puan ile zirvedeki yerini korudu.

İlçe Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 - Eylül 2018 Değişim Oranları
Çorlu 1.000 2.003 2.335 %133
Süleymanpaşa 1.000 1.792 2.296 %130
Çerkezköy 1.000 1.744 1.926 %93
Kapaklı 1.000 1.641 1.752 %75
Ergene 1.000 1.456 1.624 %62

Mahalle bazında en yüksek getiri Süleymanpaşa 100. Yıl mahallesinde
Eylül 2017'de 2.029 puan ile ikinci sırada yer alan Süleymanpaşa'nın 100. Yıl mahallesi, Eylül 2018'de 2.516 puanla ilk sıraya yükseldi. Çorlu ilçesine bağlı Çobançeşme mahallesi, geçtiğimiz yıl eylül ayı sonuçlarına göre, 2.039 puan ile birinci sıradayken, Eylül 2018'de ise 2.328 puan ile dördüncü sırada yer aldı.

İlçe Mahalle Ocak 2015 Eylül 2017 Eylül 2018 Ocak 2015 -
Eylül 2018 Değişim Oranları
Süleymanpaşa 100. Yıl 1.000 2.029 2.516 %152
Süleymanpaşa Altınova 1.000 1.794 2.353 %135
Çorlu Nusratiye 1.000 1.917 2.344 %134
Çorlu Çobançeşme 1.000 2.039 2.328 %133
Çorlu Hürriyet 1.000 1.971 2.303 %130

REIDIN hakkında
2007'den bu yana, gelişmekte olan piyasalara odaklı, lider bir gayrimenkul bilgi şirketi olarak hizmet veren REIDIN, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri için elde edilmesi zor verilere dayalı gayrimenkul fiyat endeksleri üreten ilk firmadır. Sahibi olduğu büyük miktardaki veriler ile iş ortaklarından gelen bilgileri harmanlarken yapay zeka algoritmaları ve tekniklerini kullanan, veri analizi ve bilimi alanında küresel bir oyuncudur. İş ortaklarına daha iyi stratejik kararlar vermeleri, gelirlerini artırmaları, maliyetlerini düşürmeleri ve rekabette avantaj sağlamaları için yardımcı olan, disiplinler arası veri bilimi ve veri analitiği şirketidir. İş ortakları arasında devlet kurumları, bankalar, sigorta şirketleri, perakende zincirleri, gayrimenkul geliştiricileri, emlak-gayrimenkul danışmanları, yatırım danışmanları ve değerleme uzmanları bulunmaktadır.

[1] REIDIN Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi bir konutun satış fiyatındaki aylık değişim ile aylık brüt kira getirileri kullanılarak hesaplanan aylık konut yatırımı toplam getiri oranından türetilmektedir. Sermaye kazancını/kaybını yansıtan fiyat hareketliliği ile pazar performansının ölçümlenmesinde yararlanılan bir göstergedir.

REIDIN