Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
14.12.2018

TED Meşale Çarşısı'nda alışverişler iyiliğe dönüşüyor

Türk Eğitim Derneği'nin (TED) gönüllü komitelerinden Sosyal Hizmetler Komitesi tarafından, TED burs sistemini tanıtmak ve sisteme kaynak yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen TED Meşale Çarşısı, 17 Aralık tarihinde Swissotel Ankara'da gerçekleşecek. Etkinlikten elde edilecek bağışlar, maddi olanaksızlıklar nedeniyle eğitime erişimi kısıtlı ancak başarısını kanıtlamış çocuklara umut olarak eğitime, sanata, spora dönüşecek ve onlarca çocuğun hayatına dokunacak.

Geçen sene 100'ün üzerinde katılımcı ve 2.300'den fazla ziyaretçinin büyük beğenisini toplayan Meşale Çarşısı'nda elde edilen bağışlar, TED'in 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye burs fonuna aktarılacak ve kendini var etmek isteyen çocukların eğitimine aktarılacak.
Sorbe, Batya, Kedubi, Lisa Corti, Elif Mısırlı, Punto, Barners, Season&Stories, Bo by Berrin Özkan, Aşk-ı İstanbul by Ayfer Toprak'ın da aralarında bulunduğu Ankara ve İstanbul'dan 110 seçkin marka, Ankara'nın alışveriş meraklılarına yılbaşı öncesinde çok çeşitli hediye alternatifleri sunacak. Etkinlikte ayrıca, sürpriz ünlü konuklar da ağırlanacak. TED Meşale Çarşısı'na, alışveriş yaparken bir çocuğa umut olmak isteyen herkes davetli.

10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye kampanyası hakkında
Eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi ve maddi olanaksızlar yüzünden eğitim alma hakkından mahrum kalan başarılı öğrencilere okuma olanağı tanımayı hedefleyen 10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye kampanyası kapsamında Tam Eğitim Bursu alan öğrenciler TED Okullarında eğitim görüyor. Burstan yararlanan tüm çocukların gelişimi eğitim hayatları boyunca takip ediliyor ve barınmadan servise, kıyafetten cep harçlığına kadar tüm harcamaları dedrnek tarafından üstleniliyor.

Tarih: 17 Aralık 2018 Pazartesi
Saat: 11.00 – 21.00
Yer: Swissotel Ankara

Cumhur Karabacakoğlu
cumhurk@marjinal.com.tr

www.turkegitimdernegi.org.tr
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.