Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
26.04.2017

TED Mersin Koleji'nden Yüzmede Dünya Derecesi

Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımı, dünya üçüncüsü oldu. Ayrıca takım sporcularımızdan Enes Kırveli, 50 metre Sırt Üstü stilinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya almaya hak kazandı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 20-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming'de (Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası) 17 finalist ülkeden katılan 281 sporcu,  dünya şampiyonluğu için kıyasıya yarıştı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında düzenlenen Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımımız (Enes Kirveli, Murat Görkem Narman, Burak Balibeyoğlu, Kürşat Yılmaz, Melikşah Dügen, Zübeyir Kaan Zümbülcan) bu başarısıyla katılmaya hak kazandıkları şampiyonada,  4x50 Karışık Bayrak Yarışında dünya derecesi ile ülkemizi gururlandırdı.

Cumhur Karabacakoğlu
cumhurk@marjinal.com.tr

www.turkegitimdernegi.org.tr
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 38 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.