Haberler / Türk Eğitim Derneği Basın Bültenleri
23.02.2018

TED Ankara Koleji “Çocuklar Susmasın” dedi

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları çocuğa yönelik şiddet ve istismara dur demek için 6000 öğrencisi, yöneticileri, öğretmen ve çalışanlarıyla İncek Kampüsü stadyumunda toplanarak “Çocuklar Susmasın” dedi. Stadyumda bir araya gelen Ankara Kolejliler, ellerindeki dövizlerle “#Çocuklar Susmasın” yazısını oluşturarak kitlesel bir harekete imza attı.

Gün geçtikçe artan çocuğa karşı şiddet, sömürü ve istismarın geç olmadan önlenmesi ve çocukları korumak için ulusal bir eylem planının acilen hayata geçirilmesi konusunda bizzat çocukların seslerini duyurmalarını amaçlayan bu hareket, TED Ankara Koleji'nin sosyal medya hesaplarından #çocuklarsusmasın hashtag'i ile de paylaşıldı.

Ortaokul ve liseden birer öğrencinin okudukları bildiride, “çocukların güvende olma” ve “istismardan korunma” haklarına dikkat çekilerek istismara karşı sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

Öğrencilerin Okuduğu Bildiri:

“Sevgili Arkadaşlarım,
Birey olarak birinci görevimiz varlığımızı ve saygınlığımızı korumaktır. Yaşamımız boyunca karşılayabileceğimiz benliğimize ve kişiliğimize yönelik hiçbir sözel ve fiziksel şiddet ve uygunsuz davranış gizli kalmamalıdır. Böyle bir durum karşısında da sessiz kalmamalıyız. Ne olursa olsun yaşadığımız her türlü sorunu ailemizle, öğretmenlerimizle veya yöneticilerimizle paylaşmalıyız.
Çocuğun istismarına yol açan davranışlar, hangi nedenle ve kim tarafından sergilenirse sergilensin kabul edilemez. Bunların önlenmesi ancak tüm toplumun farkındalığının artmasıyla mümkündür. Bizler de TED Ankara Koleji Vakfı Okulları'nın öğrencileri olarak bu önemli konudaki duyarlılığımızı ortak bir sese dönüştürmeyi  toplumsal bir görev olarak görüyoruz.

#ÇOCUKLARSUSMASIN

Saygılarımızla,
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları
Öğrencileri

Türk Eğitim Derneği
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk’ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yetenekli fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okul ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim Derneği, ülke genelinde 21 okulu, 6 şubesi, 1 temsilciliği, 1 öğrenci yurdu, mezun dernekleri ve okullarının spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir.