Haberler / TAİDER Basın Bültenleri
13.02.2019

TAİDER, Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma Konulu Eğitim Düzenledi

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen “Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılanma” eğitiminde, aile şirketlerinin kurumsallaşması ve nesiller boyu sürdürülebilirliği için kurum hedefleriyle örtüşen güçlü ve sürekli gelişimi sağlayacak yeni teknikler, sistemler ve araçlar konusunda bilgiler paylaşıldı.

Aile işletmeleri sahipleri, gelecek nesil üyeleri ve profesyonel çalışanlarının katılım gösterdiği eğitim Yönetim ve Strateji Danışmanı Mustafa DOĞRUSOY tarafından verildi.

Şirketlerin geleceğe taşınmasının ülke ekonomisi için çok önemli olduğunun ve iş hayatındaki şirketlerin sürdürülebilir başarısının ülkenin gelişmesine doğrudan etkisinin altını çizen DOĞRUSOY; “Oluşan kurum kültürü kurumsallaşma olmadan sürdürülebilir olamaz, geleceğe taşınamaz. Şirketlerin başarısı ise hedef ve amaçlarına, misyon ve vizyonuna uygun alınacak stratejik kararların doğru verilmesi ve uygulanabilirliğiyle gerçekleşir. Şirketlerin profesyonel yönetim yaklaşımıyla, hissedarların ve şirkete değer katacak yönetim kurullarının isabetli kararlarıyla yönetilmesi icra kurullarıyla oluşturacakları sinerjiyi ortaya çıkaracaktır. Bunu sürdürecek olgu ise kurumsallaşmadır. Ulusal ve uluslararası iş hayatında kalıcı olabilmek için, şirketlerimizin kurumlaşması ve şirketin yönetsel alanların tamamında yapılanması zorunludur. Bu sürecin gerçekleşmesi için genel anlamda yöntemler aynı olsa da her şirketin kendi kurum kültürüne göre farklılıklar da barındırır. Kurumsallaşma, şirketin mevcut yapısına uyum sağlaması ve başarılı olması için doğru yönetilmelidir” dedi.

Eğitimin ardından katılımcılar dayanıklı tüketim malları, halı ve ev tekstili alanında perakende mağazacılık ve Hotel 86 By Katipoğlu markası ile turizm sektöründe faaliyet gösteren KATİPOĞLU AİLESİ 2. nesil ve 3. nesil temsilcilerinin deneyim paylaşımları bölümünde bir araya geldi.

TAİDER Aile İşletmeleri Akademisi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen eğitimler mart ve nisan aylarında da devam edecek. 7 Mart Perşembe günü Uzman Psikolog Hülya ÜSTEL ELEVİŞ  tarafından “Aile İçi İletişim ve Çözüm Odaklı Yaklaşım” eğitimi verilecek.

Editöre not: TAIDER_kurumsallasma_ve_yeniden_yapilanma_01 isimli görseldeki isimler soldan sağa Mustafa BAYINDIR, Cevat KATİPOĞLU, Nilgün KATİPOĞLU, Mustafa DOĞRUSOY, Mert KATİPOĞLU

TAİDER Akademi eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgi için: akademi@taider.org.tr

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, ülkemiz aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerinin en iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerini geliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 65 ülkede 3700 iş ailesinin buluştuğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşıdır.

Bilgi için:
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği: www.taider.org.tr
Tel: (232) 265 00 90 ● (533) 084 35 87
Facebook /taideristeaile
TAİDER Kuzey Yıldızı: kuzeyyildizi@taider.org.tr
TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi Videosu:
Facebook /taiderzirve

Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı
(Family Business Network International)

FBN www.fbn-i.org
FBN Tanıtım Videosu https://vimeo.com/166162630
FBN Gelecek Nesiller https://vimeo.com/166166478