Haberler / ETohum Basın Bültenleri
24.10.2017

Startup İstanbul'un kazananları belli oldu!

Etohum'un bu yıl 20-23 Ekim tarihleri arasında beşincisini düzenlediği Startup İstanbul etkinliğine 4 günde 65 ülkeden 4000'den fazla katılımcı ve 500'den fazla startup katıldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen Startup İstanbul Challenge yarışmasının kazanan üç en iyi girişimi sırasıyla Advancio Interactive, Momy Helper ve Homade oldu.

Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum'un Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'in stratejik partnerliğiyle düzenlediği Startup Istanbul etkinliği bu yıl da büyük ilgi topladı. Binlerce başvuru arasından seçilen 50 startup, girişimlerini Demo Day'de yatırımcılara sunma şansını elde etti.

Pek çok farklı alanda geleceğin teknolojilerini yaratma hedefiyle yola çıkan girişimciler, iki günlük eğitim ve aşamalı elemeler sonunda dünya devlerinin dikkatini çekebilmek ve finalde yer alabilmek için ter döktü.  23 Ekim'de yapılan heyecanlı finalde kazananlar Advancio Interactive, Momy Helper ve Homade girişimleri oldu.

50'nin üzerinde konuşmacı ve 500 yatırımcının bir araya geldiği Startup Istanbul 2017 etkinliğinde,  Tesla'nın ilk yatırımcılarından, Harvard'ın 46. en seçkin mezunu olarak gösterilen ödüllü girişimci Tim Draper, dünyaca ünlü strateji ve inovasyon danışmanı Dan Toma, Test My Pitch'in kurucu CEO'su Bill Kenney, Avrupa'da birçok startup'a mentorluk ve yatırımcılık yapan Techstar girişimcisi Eamonn Carey, yazar ve girişimci Amal Dokhan gibi dünyanın girişimci liderleri konuşmacı olarak yer aldı.

2016 yılında Nijerya merkezli olarak finansal teknoloji alanında kurulan Advancio Interactive, şubesiz bankacılık çözümleri üretiyor. COVr Branchless olarak isimlendirilen bankacılık çözümü;  hesap açma, acente bazlı mevduat, nakit para çekme, para transferi, fatura ödemeleri ve finansal kuruluşlar adına acenteler tarafından sahada yürütülen çok daha fazla anahtar finansal işlem için taşınabilir cep telefonları, web ve POS cihazlarında kullanılabiliyor.

StartUp İstanbul'un bir diğer kazananı ise MomyHelper girişimi oldu. MomyHelper, Arap annelere çocuk yetiştirme, evlilik sorunları ve diğer fiziksel ve zihinsel sağlık konularında Arapça profesyonel danışmanlığa kolay, gizli ve uygun fiyatlı bir erişim olanağı sağlayan mobil bir uygulama olarak öne çıkıyor. Girişim, Arap ülkelerindeki anneleri, sağlıklı ve başarılı bir yaşama kavuşturmayı hedefliyor.

Endonezya merkezli Homade girişimi ise sağlıksız ve kalitesiz gıda pazarına bir çözüm olarak geliştirildi. Homade, yüksek kalitede yemek temini için organik kent çiftlikleri ve binlerce ev aşçısı ile birlikte çalışıyor. Kendilerini “gıda kaşifi” olarak tanımlıyorlar.

Bu seneki mansiyon ödülünün sahibi ise mobil yarış oyunlarına odaklanan Wolves Interactive girişimi oldu. 2016 yılında piyasaya sürülen ilk uygulaması dünya çapında 11 milyondan fazla indirme sayısına ulaşan girişimin büyük bir büyüme potansiyeli olduğu görülüyor.

Umut Ersoy
0212 219 29 71  umute@marjinal.com.tr

Etohum hakkında
2008 yılında Goril A.Ş. tarafından kurulan Etohum, internet ve teknoloji alanında katma değer yaratan başarılı girişimcilerle, şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir yatırım şirketidir. Bu amaç doğrultusunda Startup Turkey ve Startup İstanbul gibi büyük çaplı etkinliklere imza atan Etohum, internet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda danışmanlık ve mentorluk sunmaktadır. Etohum, 2013 yılında Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite olan Yatırımcı Kulübü ile birlikte, bugün Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı olarak Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. www.etohum.com

ETohum
Yeni ekonomi konusunda bilgi ve fikir sahibi, kendi internet şirketini kurmak isteyen genç girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyondur. Başvuru yapanlar arasından seçilecek uygun 30 kişi / ekip internet girişimciliği eğitimi alacak, iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme yapılacak, hazırladıkları internet girimciliği iş planlarını bireysel, kurumsal yatırımcı ve şirketlere sunmaları sağlanacaktır. İnternet konusunda yeni iş fikri olan henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan, internet şirketini / yeni girişimi kurmuş, sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer desteğe ihtiyacı olan herkes etohum’a başvuru yapabilir. Ağustos 2008′den Mayıs 2009′a kadar sürecek olan süreçte internet girişimcisi olmak isteyenlere yeni işe başlama eğitimiyle uygun girişimcilik ortamının sağlanması ve iş planlarının yatırımcı olabilecek şirket, kişi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesini sağlayacak bir ortamın sağlanması amaçlanmaktadır.