Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
13.06.2018

Stajyerleri iş süreçlerine dâhil eden staj programı

Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, uyguladığı staj programıyla öğrencilerin hayatında fark yaratıyor. GittiGidiyor'da staj yapma imkânı bulan öğrenciler, aktif olarak projelerde görev alıp tüm ekip içi toplantılara katılıyor. GittiGidiyor, öğrencilere sunduğu ayrıcalıklı staj programı sayesinde bu yıl 250'den fazla başvuru topladı. En çok talep gören birimler ise BT/yazılım ve pazarlama oldu.

Ayda ortalama 83 milyon* ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, stajyerlerine gerçek anlamda deneyim kazandırmayı hedefliyor. GittiGidiyor'daki stajyerler aktif olarak projelerde görev alabilecekleri nitelikli bir staj programı çerçevesinde tüm ekip içi toplantılara dâhil oluyor; iş süreçlerinde birebir tecrübe ediniyor. Türkiye'nin her yerinden 250'nin üzerinde staj başvurusu alan GittiGidiyor, bu yıl 35 öğrenciyi programa dâhil etti. En çok başvuru yapılan departmanlar ise BT/yazılım ve pazarlama oldu.

Gençler, Türkiye'nin en iyi işvereninde staj yapmak istiyor
eBay Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve GittiGidiyor Çalışan Deneyimi (İnsan Kaynakları) Direktörü Murat Yüksel, e-ticaret sektörünün büyümesiyle üniversitedeki öğrencilerin de staj için bu alana yöneldiklerini belirtti. Bu kapsamda Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi olan GittiGidiyor'da her geçen yıl başvurularda bir önceki yıla göre artış yaşandığını dile getiren Yüksel, “E-ticaretin hızla büyümesi, bu alanı üniversiteli öğrenciler için cezbedici kılıyor. Bu yıl Türkiye'nin her yerinden 250'nin üzerinde staj başvurusu aldık. Sektörün büyümesinin yanı sıra kazandığımız ödüller de başvurulardaki artışta etkili oldu. Son yıllardaki önyazılarda ‘Türkiye'nin en iyi işverenlerinden birinde staj yapmak isterim' gibi ifadelerle çokça karşılaştık” dedi.

Öğrencilerin son yıllarda daha çok BT/yazılım ve pazarlama departmanlarına yöneldiklerini söyleyen Yüksel, “Endüstri 4.0 yolunda hızla ilerleyen dijital dönüşüm çağında öğrencilerin de kod yazmaya ve kendilerini bu alanda geliştirmeye duydukları merakın giderek yükseldiğini görüyoruz. Özellikle teknoloji departmanımızda çalışacak stajyerlerin kodlama alanında deneyim kazanmaya yönelik ciddi talepleri oluyor” diye konuştu.

“En önemli kriterimiz gönüllülük”
Bu yıl 35 stajyeri programa dâhil ettiklerini ve stajyerleri seçerken en önemli kriterlerinin gönüllülük olduğunu belirten Yüksel, “Öğrencilerin daha önce sivil toplum kuruluşlarında veya okul kulüplerinde gönüllü olarak çalışmış olması bizim için son derece önemli bir kriter. Genç yaşta gönüllü olarak elini taşın altına koyan öğrencilerin geleceklerinin her zaman daha parlak olacağına inanıyoruz” dedi. Ayrıca GittiGidiyor'daki cinsiyet eşitliği politikası çerçevesinde stajyer seçiminde de kadın-erkek dağılımına dikkat ettiklerini söyleyen Murat Yüksel, bu kapsamda pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

*Kaynak: Google Analytics

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com

Dilek Özcan