14.11.2018

Şiir ve fotoğraf Forum Çamlık'ta buluşuyor

Denizli'nin çekim merkezi Forum Çamlık, 16 – 22 Kasım tarihleri arasında Ahmet Özer Başoğlan'in ilk fotoğraf sergisi “Şiirin Öteki Yüzü”ne ev sahipliği yapacak. Merkez Valisi İsa Küçük'ün şiirlerinden esinlenerek çekilen 30 fotoğrafın sanatseverlerle buluşacağı serginin açılışı, 16 Kasım Cuma günü saat 16.30'da Forum Çamlık'ta gerçekleştirilecek.

Denizlilerin ve çevre illerin buluşma noktası Forum Çamlık, 16 Kasım 2018 Cuma günü saat 16.30'da açılışı yapılacak “Şiirin
Öteki Yüzü” sergisi kapsamında, Umut Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer Başoğlan'ın eserlerini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Merkez Valisi İsa Küçük'ün şiirlerinden esinlenilerek çekilen 30 fotoğraftan oluşan sergi, 22 Kasım 2018'e dek gezilebilecek.

Başoğlan'ın ilk sergisini gezmek ve fotoğrafların şiirle buluşmasına tanıklık etmek isteyen herkes, Forum Çamlık'a davetli!

Sergi Hakkında:
Merkez Valisi İsa Küçük'le Marmaris Kaymakamı iken tanıştıklarını, 2017 yılında kendi yazdığı “Başka Şeylerin Şiirleri” kitabını kendisine hediye etmesiyle şiir ve fotoğrafın birlikte olacağı bir sergi açmak istediğini belirten Başoğlan, “Merkez Valimiz İsa Küçük'ün şiirlerini okuyunca çok etkilendim. Fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum. Ortaokul yıllarından bu yana fotoğraf çekiyorum. Çektiğim fotoğraflarla şiirlerin buluşmasını sağlayacak bir serginin hazırlanması gerektiğini düşündüm. Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ardından şiir kitabında yazan 30 esere uygun 30 kare fotoğraf çektim. Açılacak ilk sergimde bu şiirlerle birlikte çektiğim fotoğraf kareleri de birlikte sergilenecek. ‘Şiirin Öteki Yüzü' bir yanı ile fotoğraf bir yanı ile şiir sergisidir. Sanatın farklı yansımalarını bir sergide buluşturma ve bir duyguda harmanlama çabasıdır. Her iki sanat ve sanatçı ayrı ayrı değerler olmakla birlikte, birlikteliğin uyumu içerisinde yeni bir eser meydana getirmiştir. Bu eser tam olarak bu sergide vücut bulmaktadır.” diyor.