Haberler / GittiGidiyor Basın Bültenleri
25.07.2018

Sıcak hava klima satışlarını 3 kat artırdı İnternetten 2 dakikada 1 klima satın alındı

İstanbul'da hissedilen hava sıcaklığının 42 dereceye kadar çıktığı 23 Temmuz günü, tüketicinin klima talebi de yükselişe geçti. Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor'da günlük klima satış hacmi ortalamanın üç katına çıkarken, aynı gün vantilatör satışlarında da yüzde 50'ye varan artış gözlendi. GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, “Hava sıcaklığındaki değişimler tüketicinin alışveriş kararına anında etki ediyor. 23 Temmuz'da sıcaklık birkaç derece artınca GittiGidiyor'da 2 dakikada 1 klima satışı gerçekleştirdik” dedi.

23 Temmuz günü Türkiye'yi etkisi altına alan aşırı sıcak hava, klima satışlarını da artırdı. 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Türkiye'nin öncü e-ticaret sitesi GittiGidiyor, aynı gün 2 dakikada 1 klima satışı gerçekleştirdi.

Platformun verilerine göre, İstanbul'da hissedilen sıcaklığının 42 dereceye kadar çıktığı 23 Temmuz'da günlük klima satış hacmi ortalamanın 3 katına yükselirken, vantilatör satışları ise günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 50 üzerine çıktı.

GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, her geçen yıl Türkiye'de yaz mevsiminin daha da sıcak geçtiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu nedenden dolayı zaten klima alışverişi artık lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle mevsim normallerinin dışına çıkan durumlarda tüketicinin daha hızlı reaksiyon gösterdiğini görüyoruz. Bu tarz değişimler alışveriş kararına anında etki ediyor. 23 Temmuz'da sıcaklık birkaç derece artınca GittiGidiyor'da 2 dakikada 1 klima satışı gerçekleştirdik. En fazla satışı sırasıyla İstanbul, İzmir ve Antalya'ya yaptık.”

Yüzde 35'e varan indirim fırsatı
GittiGidiyor, yaz boyunca sürecek klima kampanyasıyla 60'tan fazla markanın 300 çeşit ürününü yüzde 35'e varan indirimlerle tüketicilere sunuyor. İlgili kampanyaya linkten ulaşılabiliyor: https://www.gittigidiyor.com/kampanya/klimalar110691

GittiGidiyor hakkında
2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. Ayda ortalama 83 milyon ziyaret alan ve 22 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50'den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Her saniyede 1 ürünün satıldığı site, 7 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin 75'ini mobilden almaktadır. www.gittigidiyor.com/cadde sayfası ile stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformu blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunan GittiGidiyor, ulusal ve uluslararası alanda önemli e-ticaret ödülleriyle başarılarını taçlandırmaya devam ediyor. www.gittigidiyor.com