Haberler / Shopsta Basın Bültenleri
08.11.2016

Shopsta.com'la Instagram'da güvenli alışveriş devri

Instagram üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar ile Instagram mağazalarını bir araya getiren Shopsta.com, sunduğu güvenli ödeme altyapısıyla hizmet vermeye başladı.

Shopsta.com, dünya genelinde aylık aktif 300 milyondan fazla, Türkiye'de ise 22 milyon kullanıcısı bulunan Instagram'dan alışveriş yapan kullanıcılar için bir pazaryeri olarak yayına başladı. Instagram üzerindeki alıcıların ve satıcıların yaşadığı tüm sorunları dinleyerek Atölye15 tarafından geliştirilen girişim, Instagram butiklerinden güvenle alışveriş yapılmasına olanak tanıyor.

Instagram üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartıyla ödeme, taksit imkanı, sipariş takibi gibi imkanlar yokken, Instagram mağazalarının toplandığı Shopsta.com üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartı ile ödeme, taksit imkanı, sipariş takibi gibi birçok özellik sunuluyor. Bununla birlikte, alıcılar siparişlerini sorunsuz teslim aldığının onayını vermeden ödemeler mağazaya aktarılmıyor. Böylece Instagram'dan alışveriş yapanın riski ortadan kalkıyor.

Mağazalara ise potansiyel müşterilerine kredi kartıyla taksitli satış imkanı sunarken, kendileri de sipariş ve kazanç takibi, ürün ve stok yönetimi, müşteri takibi gibi konularda çok gelişmiş bir yazılıma sahip oluyorlar. Böylece mağazalar daha profesyonel yönetilerek, satışlarını kolayca artırabiliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Instagram'ın duyurusunu yaptığı Instagram üzerinden alışverişe destek özelliği aslında Shopsta.com'un iş modelinin ne kadar yerinde olduğunu kanıtlıyor. Çünkü Instagram alışverişin artmasını desteklerken mağazaların kendi e-ticaret sitelerinin olmasını istiyor. Instagram mağazaları bu ciddi maliyetlere katlanıp kendi e-ticaret sitelerini kurmak yerine Shopsta.com üzerinden sadece birkaç dakika içinde ücretsiz olarak mağazalarını açabiliyorlar.

Shopsta.com'un ve Atölye15'in kurucusu Oğuz Güç; "Shopsta.com'un lansmanını yapmamızın ardından çok kısa bir sürede büyük ilgi görmeyi başardık. Bir aylık gibi kısa bir sürede 150 mağazaya ulaşarak, 2 bin 500'e yakın üye kazandık. Mağazalarımızda değeri yarım milyar TL'yi bulan 5 binden fazla ürün listeleniyor. Artık herkes Shopsta.com sayesinde Instagram'dan sıfır risk ile güvenli alışveriş yapabilecek. Yakın zamanda Shopsta ile Türkiye'de Instagram'dan alışveriş denilince akla gelen ilk platform olmayı hedefliyoruz" dedi.

Shopsta.com, Instagram'ın dünya genelindeki popülaritesi sayesinde global hedefleri de içinde barındırıyor. Instagram kullanıcılarının yüzde 80'i ABD dışında yer alırken, Shopsta.com sistemi Türkiye'den sonra Almanya, Hollanda, İspanya, Fransa ve İtalya'da da hizmete sunmayı amaçlıyor. Shopsta.com'un mobil uygulamaları ise 2017 yılının ilk çeyreğinde uygulama mağazalarında yerini alacak.

İletişim:

shopsta.com