Haberler / ALİKEV Basın Bültenleri
19.03.2019

Sevenleri Ali İsmail Korkmaz'ı 25'inci yaş gününde andı

Ali İsmail Korkmaz'ın yarım kalan düşlerini hayata geçirmek üzere kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail Korkmaz Anma Gecesi'ni gerçekleştirdi. 16 Mart'ta düzenlenen gecede Hüsnü Arkan ve ALİKEV Müzik Topluluğu sahne aldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıkan ALİKEV, Ali İsmail'in hayallerini ve umutlarını paylaşan herkesi 16 Mart'ta bir araya getirdi. Hatay Meclis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma gecesinde Hüsnü Arkan ve ALİKEV Müzik Topluluğu konser verdi.

Ali İsmail'in doğum günü anması kapsamında geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen Hatay Barış Koşusu, 17 Mart'ta gerçekleşti. Barış için bir araya gelen 1000 kişi, Ali İsmail'in düşleri için 10 kilometre mesafe koştu.

Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen, bu yıl ikincisi gerçekleşen Hatay Barış Koşusu'nda 10 km'lik parkurun yanı sıra 4 km'lik Halk Koşusu da yer aldı.

Koşunun ardından tüm sevenleri Ali İsmail'i mezarı başında anmak için toplandı.

Merve Aydın
mervea@marjinal.com.tr

Ulaş Dağlıoğlu
ulasd@marjinal.com.tr

Ali İsmail Korkmaz Vakfı Hakkında;
Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkânları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı “Düşlerindeki Özgür Dünya” için yola çıktı. bilgi@alikev.org www.alikev.org

ALİKEV
Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu. Günlüğünde Ali İsmail, bu yaptıklarının sebebini şu şekilde ifade etmişti; “Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.” Yani Ali İsmail şu an yaşıyor olsaydı da muhtemelen toplum yararına çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarına kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyordu. Ailesi, Ali İsmail’in bu hayallerini bir vasiyet olarak gördü ve onun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için Ali İsmail KORKMAZ Vakfı’nı kurdu.