Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
05.03.2018

Santa Farma'da Fabrika Direktörlüğü'ne Uğur Çağlayan getirildi

Türkiye'nin en köklü ve güçlü yerli ilaç firmaları arasında yer alan Santa Farma, Ar-Ge ve üretim alanındaki atılımlarını yeni atamalarla güçlendirmeye devam ediyor. Santa Farma'da son olarak sektörün tecrübeli isimlerinden Uğur Çağlayan, Fabrika Direktörü oldu.

Uğur Çağlayan kimdir?
1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Uğur Çağlayan, yüksek lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi'nde tamamladı. Kariyerine 1996'da Pulver Kimya'da Süreç Mühendisi olarak başlayan Çağlayan, 2000 yılında katıldığı Pfizer Türkiye'de sırasıyla Üretim Müdürü, Kıdemli Üretim Müdürü ve Teknolojik Projeler Kıdemli Müdürü olarak çalıştı. Uğur Çağlayan, Santa Farma Fabrika Direktörü görevine atanmadan önce Pfizer Türkiye'de Teknik Projeler Kıdemli Müdürü olarak görev yapıyordu.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.