Haberler / Santa Farma Basın Bültenleri
30.11.2017

Santa Farma 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda bağış şampiyonu oldu

Santa Farma kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) Pendik'te kuracağı yeni Aile Evi için 116.994 TL bağış topladı. Santa Farma bu sonuçla Adım Adım Platformu aracılığıyla 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda en çok bağış toplayan ilaç şirketi olurken, Türkiye genelinde de yedinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin en köklü ilaç şirketleri arasında yer alan ve “insana duyarlılığı” ana değerlerinden biri olarak gören Santa Farma'nın kurumsal koşu takımı, 39. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) kuracağı yeni Aile Evi'ne bağış toplamak için koştu. KAÇUV'un Pendik'te kurulacak Aile Evi Projesi için Avrasya Maratonu'nda koşan 89 Santa Farma çalışanı Adım Adım Platformu aracılığıyla toplamda 116.994 TL toplamayı başardı.

KAÇUV kampanya sonunda toplamda 1.364.894 TL bağış toplarken, Santa Farma topladığı bağış miktarıyla en çok bağış toplayan ilaç şirketi oldu ve Türkiye genelinde yedinci sırada yer aldı. Santa Farma çalışanlarının topladığı bağış miktarı KAÇUV'un Aile Evi Projesi'ne aktaracak.

KAÇUV Aile Evi nedir?
2000 yılından bu yana; çocukların kanser ile mücadelelerinde önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması konusunda çalışmalar yapıyor. KAÇUV'un yaptırdığı “Aile Evi”, çocuklarının tedavisi için şehir dışından İstanbul'a gelen ekonomik olarak dezavantajlı ailelere ücretsiz olarak konaklama, gıda, temizlik, sosyal alanlar, mutfak ve kısmi giyim ihtiyaçlarını karşılayarak hizmet veriyor. KAÇUV, 2012'de açtığı ilk Aile Evi'nin ardından Pendik'te yeni bir Aile Evi yaptırmak için destek kampanyaları düzenliyor.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Santa Farma hakkında
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 10 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.

Santa Farma
Türkiye'nin en köklü ilaç firmaları arasında bulunan Santa Farma, 1944 yılında Farma Laboratuvarı olarak haşere ilacı, öksürük tabletleri ve şurubu gibi basit ama kullanım sahası geniş ilaçlarla sektöre adım attı. 1946 yılında Santa Laboratuvarı ile birleşme sonucu bugünkü Santa Farma‘nın temelleri atılmış oldu. 1953 yılında üretim tesisi kurma kararı alındı. 1954 yılında Santa Farma İlaç Fabrikası Kollektif Şirketi, 1973 yılında ise Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş. kuruldu. Santa Farma, 11 ayrı terapötik kategoride ve bu kategorilerin altında 45 ayrı pazarda toplam 63 ürünle faaliyet gösteriyor. Söz konusu terapötik kategoriler, Dermatoloji, Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastroenteroloji ve Enfeksiyon, Hematoloji, Kardiyovasküler Sistem, Kas&İskelet Sistemi, Radyoloji, Sinir Sistemi (MSS), İmmun Sistem, Solunum Sistemi, Ürogenital Sistemi olarak sıralanıyor. Şirketin GEBKİM OSB'deki üretim tesisi, 43.000 m2 kapalı alanda, yıllık 150 milyon kutu üretim kapasitesi ile çalışıyor.