Haberler / TÜSİAD Basın Bültenleri
10.10.2018

Sabancı Üniversitesi – TÜSİAD Rekabet Forumu (REF)
“Türkiye'de Şirketlerin Anatomisi: Neler Öğrendik ve Neden Önemli”

Konulu Bir Toplantı Düzenliyor

Sabancı Üniversitesi – TÜSİAD Rekabet Forumu (REF) “Türkiye'de Şirketlerin Anatomisi: Neler Öğrendik ve Neden Önemli” konulu bir toplantı düzenliyor. İş sektörünün analizi üzerine gerçekleştirilen çalışmalardan esinlenerek “OECD Türkiye Ekonomik İncelemeler” raporunda kullanılan analiz ve bilgilerin paylaşılmasını amaçlayan toplantı 11 Ekim Perşembe günü 9:40-11:30, TÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

İş sektöründe faaliyet gösteren firmaların profillerinin ve dağılımının analiz edilmesi bir ülkenin makroekonomik performansının öngörülmesinde ve yönetilmesinde büyük rol oynuyor. Bu toplantıda da özellikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve finansal gerilimler ortamında iş sektörünün analizi perspektifinden ekonomi politikası ve yapısal reformlarla ilgili öncelikler OECD Kıdemli Türkiye Analisti Dr. Rauf Gönenç'in sunumu ile ortaya konulacak. Sunumun ardından REF Direktörü İzak Atiyas'ın moderasyonunu üstleneceği; BETAM Araştırma Ensititüsü Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Bayazıt Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Kurucu ve Başkanı Tayfun Bayazıt, TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu ve OECD Kıdemli Türkiye Analisti Dr. Rauf Gönenç'in yer alacağı panelde bu öncelikler tartışılacak.

*Etkinlik programı ektedir.

TÜSİAD
TÜSİAD Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşudur. TÜSİAD, üyelerinin temsil ettiği kuruluşlar itibariyle, Türkiye ekonomisinde üretim, katma değer, kayıtlı istihdam ve dış ticaret gibi alanlarda önemli temsil yeteneğine sahiptir. Çalışmaları ile rekabetçi piyasa ekonomisi, sürdürülebilir kalkınma ve katılımcı demokrasi anlayışının benimsediği bir toplumsal düzenin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlar. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TÜSİAD’ın, Ankara, Washington ve Brüksel’deki temsilcilikleri; Berlin, Londra, Paris ve Pekin’de temsilcilik ofisleri bulunmaktadır. TÜSİAD odak alanına giren konularda son 10 yıl içerisinde 120 rapor yayımlamış, son 5 yılda 300’e yakın görüşoluşturmuş, 2,500’den fazla etkinlik gerçekleştirmiştir. Son 5 yılda BusinessEurope, OECD-BIAC ve B20 ile 175’in üzerinde etkileşimde bulunarak Türk iş dünyasını küresel platformlarda temsil etmiştir.