Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
31.08.2018

Qualcomm'dan Yeni aptX Adaptive ile Üstün Kalite Kablosuz Ses Deneyimi

Çığır açan ses kodek teknolojisi ile sağlamlığı, üst düzey ses kalitesini, ölçeklenebilirliği ve düşük gecikme süresini bir araya getiren yeni aptX Adaptive, belli başlı tüm kablosuz ses uygulamalarına tek bir esnek çözüm sunmak için tasarlandı.

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), bugün iştiraki Qualcomm Technologies International, Ltd.'nin dinamik olarak ayarlanabilecek şekilde tasarlanan yeni nesil ses kodeği Qualcomm® aptX™ Adaptive'i tanıttığını duyurdu. Qualcomm Technologies International, Ltd.'nin premium ses kodek portföyünün heyecan verici yeni üyesi sağlamlık, premium ses kalitesi, ölçeklenebilirlik, düşük gecikme hızı ve düşük bit oranında ses iletimindeki iyileştirmeleri bir araya getiriyor. Yeni kodek; mobil cihazlarda oyun oynama, video izleme ve müzik dinleme gibi günümüzün en popüler ve rağbet gören uygulamaları için üstün kablosuz dinleme deneyimini de destekliyor. aptX Adaptive teknolojisi, cihazda çalınan içeriğin türüne göre en uygun ses kalitesi ve gecikme süresini sunmak için kendisini ayarlayacak şekilde benzersizce tasarlandı. Kodek aynı zamanda sağlam bir bağlantı sunmak için dış RF ortamını da hesaba katıyor.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ses ve Müzikten Sorumlu Genel Müdürü Anthony Murray, konuyla ilgili olarak “Birçok kaynaktan kablolu cihazların performansıyla yarışan bir ses kalitesi ve müşterilere aradıkları o kapsamlı kablosuz deneyimini sunmak için tasarlanan aptX Adaptive, sektörümüzü ilerletiyor. Bu yeni ürün ile dinleyicilerin hiçbir şey yapması gerekmiyor çünkü aptX Adaptive, ister oyun oynayın ister müzik dinleyin, çok iyi bir ses sunmak için performansını ayarlıyor” dedi.

Mobil cihazlarda tüketilen içeriklerin türü çok hızlı bir şekilde değişiyor ve tüketiciler müzik dinlemekten çok daha fazlasını yapıyor. Bir telefon araması için optimize edilmiş ses ile müzik veya oyunlar gibi gecikme süresinin büyük önem taşıdığı uygulamalar için optimize edilmiş ses arasında büyük fark var. Qualcomm Technologies International Ltd.'nin yaptığı 2018 State of Play raporuna göre ankete katılan tüketicilerin yüzde 30'u, müzik dinlemenin veya telefon araması yapmanın yanında oyun oynamak ve video içeriklerini izlemek için kablosuz kulaklıklarını kullanmak istiyor.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Ürün Pazarlamasından Sorumlu Müdür Jonny McClintock ise “Bugün kullanıma açık ses kodeklerinin birçoğu, güçlük yaratan RF ortamlarında kablosuz bağlanırlık sorunlarına sebep olan sabit bit oranlarıyla çoğunlukla durağan bir yapıya sahip. Bu kodeklerin birçoğu müzik dinlemek için tasarlanmış olup, düşük gecikme süresine ihtiyaç duyan oyun ve ses/video uygulamalarıyla uyumlu değil. aptX, Bluetooth müzik dinleme deneyiminde gerçek bir fark yaratan teknolojilerden birisi. Kablolardan tamamen kurtulmak isteyen yeni nesil tüketicilerin dinleme deneyimlerini dönüştürecek bir teknoloji üzerinde ara vermeden çalıştık” dedi.

Kulaklık ve hoparlör gibi cihazlar için aptX dekoderinin Eylül 2018'de, Qualcomm® CSRA68100 ve Qualcomm® QCC5100 serisi Bluetooth Ses Çip-üzeri-Sistem ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefon ve tabletler gibi cihazlar için aptX Adaptive kodlayıcının bir versiyonunun da Aralık 2018'den itibaren Android P'de çalışması bekleniyor. Daha fazla bilgi için www.aptx.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

###
Qualcomm is a trademark of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries. aptX is a trademark of Qualcomm Technologies International, Ltd., registered in the United States and other countries.

Qualcomm CSRA68100, Qualcomm QCC5100, and Qualcomm aptX are products of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.

Qualcomm, Qualcomm Incorporated'ın Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır. aptX, Qualcomm Technologies International, Ltd.'nin Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır.

Qualcomm CSRA68100, Qualcomm QCC5100 ve Qualcomm aptX Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleridir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.