Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
29.09.2017

Qualcomm yeni, tek kullanımlık biyometrik yamalar geliştirdi

-Benchmark Electronics birbirine bağlı tıbbi algılayıcıları yeni bir ürün yelpazesi olarak ticarileştiren ilk FDA kayıtlı üretici olacak-

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), tamamına sahip olduğu iştiraki Qualcomm Life, Inc.'in perioperatif bakımdan iyileştirici müdahalelere birçok akıllı bakım modelini hayata geçirecek düşük fiyatlı, bağlantılı, tıbbi sınıf biyometrik yamalar için referanslar tasarlayıp geliştirmeye başladığını duyurdu. Sağlık hizmetleri çalışanlarının hastaların bakım süreçlerini gerçek zamana yakın veriler ile takip etmelerini sağlamak için tasarlanan yamalar aralarında klinik ısı ölçümü ve çok yönlü hareket ölçümleri gibi birçok biyometrik değişkeni ölçebiliyor. Entegre elektronik üretim, tasarım ve programlama hizmeti sağlayan küresel lider Benchmark Electronics, Inc. (NYSE: BHE) referans tasarımları lisanslayıp algılayıcılar için cihaz tasarımcısı ve üreticisi olarak FDA'da kayda geçecek.

Qualcomm Life Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Tıbbi Müdürü James Mault son gelişmelerle ilgili olarak “Endüstrinin aralıklı ve tepkisel bakımdan sürekli, proaktif ve akıllı bakıma doğru yol aldığı günümüzde Qualcomm'un yeni ‘şeyler' icat etmedeki 30 senelik liderliğini düşük güç tüketimli, uygun fiyatlı ve tek kullanımlık tasarımlarla yeni ve ölçeklenebilir bakım modellerine taşıyacağız” dedi.

İş birliğinin bir parçası olarak Qualcomm Incorporated, Qualcomm Life, Inc. ve Benchmark Electronics Sağlık Hizmetleri Ürün Lisansı Anlaşması imzalayarak Benchmark'a Qualcomm Life'ın referans biyometrik yamalarını lisanslama yetkisini verdi. Klinik tasdiklenme için gerekli adımlar atılıyorken yamaların 2018 yılında Benchmark aracılığıyla ticari kullanıma sunulması bekleniyor.

Benchmark Electronics CEO'su Paul Tufano ise konuyu “Devrim niteliğinde bağlı teknolojiler üreten, küresel lider Qualcomm Life ile birlikte çalışarak sağlık hizmetleri şirketleri için ekonomik, güvenli ve kullanıcı dostu yeni bir algılayıcı paketi seçeneği yaratmak çok heyecan verici. Bu iş birliği Benchmark'ın müşterilerine yüksek değerli çözümler ve inovatif teknolojiler sunma gayesiyle de aynı yerde duruyor” diyerek değerlendirdi.

İnovatif, uygun maliyetli yamalar Qualcomm Life'ın kullan-at ilaç teslimat cihazları ve tek kullanımlık teşhis/tanı cihazları gibi tıbbi cihazları destekleyen elektronik modüllerin referans tasarımının gerçekleştirildiği 2net Tasarım Platformu'nda geliştirildi.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.