Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
11.09.2018

Qualcomm, yeni nesil akıllı saatler için Snapdragon Wear 3100 Platformunu Tanıtıyor

Moda ve Teknolojinin Birleşmesine Yardımcı Olan Snapdragon Wear 3100 için Qualcomm, Fossil Group, Louis Vuitton ve Montblanc'ın Yeni Ürünlerine Güç Veren Google ile Yakından Çalışıyor. Platform, Yeni Nesil Akıllı Saatler için Ultra Düşük Güçle Çalışan Sistem Mimarisini Destekliyor.

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., akıllı saatler için yeni nesil Qualcomm® Snapdragon Wear™ 3100 Platformu'nu duyurdu. Platform; zengin bir etkileşim modu, yeni kişiselleştirilmiş deneyim ve uzatılmış batarya ömrü sunmak için tasarlanan yeni ultra düşük güçle çalışan sistem mimarisini temel alıyor. San Francisco'daki bir etkinlikte gerçekleşen resmi tanıtım, Google yazlım platformu tarafından geliştirilen Wear OS'in evrimini anlatan Google tarafından da destekleniyor. Tanıtımda aynı zamanda Snapdragon Wear 3100'ün ilk müşterileri de duyuruldu.

Snapdragon Wear 3100 Platformu, Sistem Mimarisini Yeniden Tanımlıyor
Snapdragon Wear 3100, yeni bir ultra düşük güçte çalışan hiyerarşik sistem mimarisi yaklaşımını temel alıyor. Bu mimaride yer alan yüksek performansa sahip dört çekirdekli A7 işlemcileri, son derece verimli entegre dijital sinyal işlemcisi (DSP) ve diğer tüm işlemcilerle uyumlu olan ultra düşük güçte çalışan yardımcı işlemci; uzatılmış batarya ömrünü desteklerken kullanıcıların yeni akıllı saat deneyimini yeniden yorumlamasına yardımcı oluyor. Bu yeni özellikler, kullanıcılarının akıllı saatin gücüne, esnekliğine ve zenginliğine, spor saatinin uzun batarya ömrüne ve analog saatlerin kullanılabilirliğine sahip olan modanın güzelliğini deneyimlemesini sağlamak için tasarlandı.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ses ve Müzikten Sorumlu Genel Müdürü Anthony Murray, konuyla ilgili “Qualcomm Technologies olarak akıllı saat segmentinin evrilmesinde kritik bir rol üstlendik. Bugün müşterilerimiz var olan platformlarımızı temel alan ve Google'ın geliştirdiği Wear OS'ye sahip 100'den fazla saati, dünya çapında 25 markaya gönderiyor. Snapdragon Wear 3100 Platformu ile zengin bir etkileşim modu sunmaya, yeni kişiselleştirilebilir deneyimini sektöre kazandırmaya ve yarının akıllı saatleri için uzatılmış batarya ömrünü desteklemeye yardımcı olan yeni bir düşük güçle çalışan sistem mimarisi planladık. Platformu oluştururken Google ekibinin geliştirdiği Wear OS'nin en son versiyonu ile birlikte çalıştık. Fossil Group, Louis Vuitton ve Montlanc'ı da Snapdragon Wear 3100'ün ilk müşterileri olarak duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Tamamen en baştan tasarlanan yeni yardımcı işlemci Qualcomm® QCC1110, Snapdragon Wear 3100 platformunun merkezinde yer alıyor. Neredeyse 21 mm2 boyutuyla inanılmaz küçük olan işlemci, ultra düşük güçte çalışmak için optimize edilmiş olup, ana işlemci, yeni nesil akıllı saatler için yeniden tanımlanan ses, görüntü ve sensör deneyimlerinin güçlü ortağı görevini üstleniyor. Yardımcı işlemcide aynı zamanda klavye tespiti gibi özel iş yükleri için derin öğrenim motoru da bulunuyor. Zaman içinde motorun birlikte çalışacağı özellik sayısı da artacak.

Ek olarak Snapdragon Wear 3100 platformunda yeni bir giyilebilir güç yönetim alt sistemi (PMW3100) bulunuyor. Bu alt sistem, düşük güçle yüksek entegrasyon; açık yürütüm ortamında yeni nesil sensör işlemesini desteklemek için yeni DSP çerçevesi; hiyerarşik yaklaşımı desteklemek için yeni çift görüntüleme mimarisi sunuyor. Mobil uygulamalarda ispatlanan ve bir milyardan fazla cihazla dağıtılan 4G LTE modemi, yüksek performanslı yeni Galyum Arsenit güç artırıcılarıyla eşleşebiliyor. Böylece akıllı saatlerdeki güç verimliliğinin artmasına yardımcı oluyor.

Platformun Faydalarını Artırmak için Birlikte Çalışıyorlar
Fossil Group, Louis Vuitton ve Montblanc'in Snapdragon Wear 3100 platformunu temel alan ürünleri piyasaya sürecek olan ilk müşteriler olduğu duyuruldu. Bu şirketler; sporu yaşam tarzı olarak benimseyen kullanıcılar, modaya uygun yolcular ve son derece lüks akıllı saat arayanlar gibi çeşitli tüketicilere hitap eden güzel akıllı saatleri oluşturmak için çalışıyor.

Fossil Group Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Evans, “Qualcomm Technologies, Fossil Group'a bu son üretilen çip gibi ürünleri tüketicilerimizin yaşam tarzlarıyla birleştiren en son teknolojiyi sunuyor. İşbirliğimiz, akıllı saatlerin sürekli olarak yeniden icat edilmesini sağlıyor. Teknoloji geliştikçe müşterilerimize sunabildiğimiz ürün inovasyon ve tasarımları da gelişiyor” dedi.

Louis Vuitton Malletier Kıdemli Finans ve Yönetim Başkan Yardımcısı Eric Pradon, “Louis Vuitton, lüks dünyasında uzun zamandır geleneği ve modernliği birleştirmesiyle biliniyor. Louis Vuitton Tambour Horizon akıllı saat ile müşterilerimizi memnun etmek için Google ve Qualcomm Technologies ile birlikte seçkin tasarım ve saat yapma birikimimizi en iyi teknolojiyle birleştiriyoruz. Snapdragon Wear 3100'ün müşterilerimize sağlayacağı yeni imkanlar ve başka bir güzel akıllı saati sektöre kazandırmak için Qualcomm Technologies ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Montblanc CEO'su Nicolas Baretzki, “Seyahat, fitness ve keşif için üretilen Summit 2, şehirdeki kaşifler, seyahat için gezenler ve yaptıkları her şeyde sınırları zorlayan performans meraklıları için geliştirilen çok yönlü bir yardımcı. Hem erkekler hem de kadınlar için geliştirilen Summit 2, kaliteli saat üretimi ve en gelişmiş teknoloji arasındaki mükemmel köprüyü kuruyor. Bu saat, günlük maceralarının üstesinden tarz ve güven ile gelmeleri için kullanıcılarına kusursuzca güç veriyor” dedi.

Snapdragon Wear 3100 platformu; Bluetooth ve Wi-Fi ile bağlantı kuran akıllı saatler, GPS temelli bağlantı kuran akıllı saatler ve 4G LTE bağlantılı akıllı saatler için olarak üç seçenek ile geliyor. Platform şu anda seri üretimde ve dağıtımı da başladı. Daha fazla bilgi için https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-wear-3100-platform sayfası ziyaret edilebiliyor.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
Marjinal PorterNovelli
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm, Snapdragon and Snapdragon Wear are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries.
Qualcomm, Snapdragon ve Snapdragon Wear, Qualcomm Incorporated'ın Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır.
Qualcomm Snapdragon Wear and Qualcomm QCC1110 are products of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.
Qualcomm Snapdragon Wear ve Qualcomm QCC1110 Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleridir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.