Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
28.06.2018

Qualcomm ve New H3C 802.11ax'tan Kurumsal Erişim Noktaları

Yeni Çözüm, Daha Fazla İş Hacmi ve Daha İyi Kapsam Sunarak Sektörün En Hızlı Kurumsal Erişim Noktası Oluyor —

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. ve Tsinghua Unigroup'un iştiraki New H3C (New H3C), Mobile World Congress Şanghay'da Qualcomm Technologies'in IPQ8078 802.11ax çip setini temel alan bir 802.11ax kurumsal sınıf erişim noktası (AP) olan H3C WA6628'e erişilebileceğini duyurdu. Yeni çözüm, 1000 istemci cihazına aynı anda veri sunan 12 yayını destekleyen kurumsal AP'ler arasında en hızlı iş hacmi derecesi sunacak şekilde tasarlandı. WA6628'in gönderiminin 2018 yılının Eylül ayında başlanması hedefleniyor.

Qualcomm Technologies'in IPQ8078 çip seti, saniyede 10 Gigabite kadar geniş alan ağlarını ve Wi-Fi'da saniyede 6 Gb'e kadar tepe fiziksel (PHY) katman derecesini destekleyen güçlü bir ağ platformunu temel alıyor. WA6628, 10G Ethernet girişi ve dahili Bluetooth ile IPQ8078'in tüm kapasitelerinden sonuna kadar yararlanıyor. WA6628, ana akım 11ac Dalga 2 AP'lerle kıyaslandığında kablosuz ağ iletişim derecelerini en az üç kat iyileştiriyor. Sektörde ilk defa piyasada satılan 14 nanometre 11ax Wi-Fi çip üzeri setinin de dahil olduğu tüm IPQ807x çip seti ailesi, 802.11ax'in aşağıdaki anahtar özelliklerini kullanarak tüm kullanıcıların bağlanırlık deneyimlerini iyileştirecek şekilde tasarlandı:

• 8X8 çok kullanıcılı çoklu giriş, çoklu çıkış (MU-MIMO), Wi-Fi, 802.11ac'nin bir önceki nesliyle kıyaslandığında aynı anda hizmet verilen cihaz sayısını iki katına çıkarıyor.
  • Dikgen Frekans Bölmeli Çoğullama Erişimi (OFDMA), ağların aynı anda gerçekleşen birden çok veri yayınlarını daha verimli bir şekilde yürütmesini sağlıyor.
  • Planlanan özellikler, kalabalık Wi-Fi ağlarındaki trafiği kontrol edecek.

Bu özelliklerin her biri yüksek yoğunluklu ortamların hizmete alınmasının maliyetini ve hizmete alınması için gerekli erişim noktalarının sayısını azaltmada çok önemli bir yere sahip. Çözümde yer alan gelişmiş 8x8 sondaj kapasiteleri, yalnızca 4x4 sondajı destekleyen cihazlarla kıyaslandığında ağ kapasitesinde iki kata kadar artış sağlıyor. 8x8 MU-MIMO, istemci cihazları için Qualcomm Technologies'in yeni WCN3998 11ax çözümünü temel alan ürünlerdeki 8x8 sondaj kapasitelerini ön plana çıkaracak anahtar bir özellik. Çözüm aynı zamanda Wi-Fi Alliance'ın üçüncü nesil güvenlik suiti, Wi-Fi Korumalı Erişim'i (WPA3) destekliyor. WPA3, en son ve en güvenli protokol olup kullanıcı şifrelerine çevik koruma ve hem genel hem de özel Wi-Fi ağlarında en güçlü gizliliği sunuyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Irvind Ghai, konuyla ilgili “Qualcomm Technologies'in teknoloji liderliği geçmişi bulunuyor ve Qualcomm Technologies sektörün 11ax'e geçişine yön veren bir güç. Böylece müşterilerine son kullanıcıları için mükemmel Wi-Fi deneyimini geliştirme ve ulaştırma imkanı sağlıyor. New H3C ile birlikte çalışarak 802.11ax çözümümüzü temel alan, şirketlerin günümüzde ve gelecekte daha fazla cihazı ve kullanıcıları destekleyeceği ağ kapasitelerini sunacak güçlü çözümleri piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

New H3C Başkan Yardımcısı Bi Shouwen ise “Şirketler evrilmeye ve daha da yoğun olmaya devam ederken daha zengin deneyimler ve şirketlerin ihtiyaç duyduğu güçlü ağ kapasiteleri sunan yeni nesil erişim noktalarına ihtiyaç duyuyor. 802.11ax teknolojisi, şirketlerin gerek duyduğu performans geliştirmelerini ve verimlilik iyileştirmelerini sunmaya hazır. Pazara sektörün en güçlü 11ax kurumsal erişim noktasını sunmak için Qualcomm Technologies ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Daha fazla bilgi için http://www.qualcomm.com/ sayfası ziyaret edilebilir.

İlgili kişi:
Önder Kalkancı
Marjinal PorterNovelli
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.