Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
06.12.2017

Qualcomm teknoloji inovasyonlarını sürekli internete bağlı PC alanındaki ilerlemeler ve yeni nesil Qualcomm Snapdragon Mobil Platformu ile tanıttı

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) bir iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. ikincisini düzenlediği Snapdragon Teknoloji Zirvesi'nde yaptığı müşteri, ekosistem ve teknoloji duyurularıyla Sürekli (İnternete) Bağlı PC teknolojileri ile mobilde ilerlemeleri ve inovasyonları hedeflediğini gösterdi. Qualcomm Technologies Başkan Yardımcısı, QCT Başkanı Cristiano Amon ve Qualcomm Technologies Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Bölümü Genel Müdürü Alex Katouzian'a sahnede Microsoft, Asus, Sprint, HP, AMD, Xiaomi ve Samsung Electronics'ten üst düzey yöneticiler eşlik ederken Qualcomm Snapdragon mobil platformlarını kullanan müşteriler için üstün bir mobil deneyim yaratmayı hedefleyen teknolojiler ve ürünler tanıtıldı.

Sürekli İnternete Bağlı PC
Microsoft Windows ve Cihazlar Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson, sahnede Amon'a eşlik edip işbirliklerinin altını çizerken, Windows 10'u Snapdragon üzerinden erişime sunmak için son birkaç aydır gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve ilerlemelerden bahsetti. Myerson ve Amon'a katılan Asus CEO'su Jerry Shen ise önümüzdeki yıl satışa çıkması beklenen ve Windows kullanan ilk Snapdragon cihazı olan 2'si 1 arada dönüştürülebilir ASUS NovaGo'yu tanıttı. Amon'a sahnede katılan isimlerden bir başkası HP, Inc.'in Başkan Yardımcısı ve Kişisel Tüketici Sistemleri Genel Müdürü Kevin Frost'tu. Frost Snadragon Mobile PC üzerinde çalışan, ayrılabilir HP ENVY x2 Windows'u tanıttı. Bu yeni PC sınıfı her zaman açık olma ve sürekli internete bağlı olma deneyimini Gigabit LTE hızı ile kullanıcılara ulaştırıyor. Bunun dışında Windows 10'u kullanan bir günü aşan pil ömrü sunan ince, şık ve fansız PC tasarımlarını destekliyor.

Qualcomm Technologies'in girişimini destekleyen mobil operatörlerden biri olan Sprint'in Teknoloji COO'su Günter Ottendorfer, yeni Sürekli Bağlı PC kategorisini desteklediklerini duyurup Snapdragon ekosistemindeki Windows işletim sistemi için limitsiz veriye erişimi sağlamayı hedeflediklerini paylaştı.

Zirvenin ilerleyen kısımlarında AMD Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Müşteri Yönetimi Bölümü Genel Müdürü Kevin Lensing de Qualcomm Technologies'e eşlik ederken, Qualcomm Technologies'in modem teknolojisini AMD'nin yüksek performanslı Ryzen işlemci platformlarıyla birleştirecek ortak çalışmalarını duyurdu. Qualcomm Technologies ve AMD dünyanın önde gelen PC şirketleri için birinci sınıf programlama platformlarını sürekli bir ağa bağlı bir şekilde yaratırken Gigabit LTE hızına AMD Ryzen mobil işlemcilerinin yüksek performansı, akıcı görüntüleme özelliği ve en verimli kullanımı ile birleştirme imkanı veriyor.

Amon zirvede paylaşılan gelişmelerle ilgili şöyle konuştu: “Qualcomm Technologies insanların mobil cihazları kullanma şekillerini ve alışkanlıklarını dönüştürmeye devam ediyor. Snapdragon Teknoloji Zirvesi'nin ikinci yılında Microsoft ile birlikte Sürekli Bağlı PC çalışmalarımıza devam ederken mobil ekosistemi için de rolümüzün ne kadar önemli olduğunu sizlerle paylaşabildiğimizi için heyecanlıyız. Bugün dünyanın dört bir yanından gelip sahnede bana eşlik eden endüstri liderleriyle mobil müşteri deneyimini yeniden tanımlayacak teknolojiye nasıl yön verdiğimizi sizlerle paylaşabildiğimiz için çok gururluyum.”

Snapdragon 845 Mobil Platformu
Qualcomm Technologies'in yeni nesil amiral gemisi Snapdragon 845 Mobil Platformu Katouzian tarafından tanıtılırken, Snapdragon 845 Mobil Platformu'nun tüm özellikleri 6 Aralık Çarşamba günü görücüye çıkarılacak.

Amon, Samsung Electronics Başkanı ve Foundry Genel Müdürü ES Jung'u sahneye davet ederken, Jung Samsung Foundry'nin Snapdragon 845'in üretimini gerçekleştireceğini ve iki şirketin silikon üretim sürecini daha ileriye taşıyacak çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Xiaomi Kurucusu, CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lei Jun, Amon'a eşlik eden bir başka isim olurken, Qualcomm Technologies'in Çin ekosistemine olan inancının altı çizildi. Lei, Xiaomi'nin Qualcomm Technologies ile olan yakın ilişkisinden önemine vurgu yaparken Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonunun Snapdragon 845 ile güçlendileceğini söyledi.

Ekosistem/Müşteri Alıntıları:

AMD:
AMD Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Müşteri Bilgi-İşlem Bölümü Genel Müdürü Kevin Lensing gelişmelerle ilgili olarak “AMD ve Qualcomm Technologies uzun senelerdir birlikte çalışarak AMD işlemcileri ile Qualcomm Technologies'in modem çözümlerini bir araya getirecek bilgi-işlem çözümlerini yaratıyor. İşbirliğimizin tanıtımını yeni yaptığımız Radeon Vega grafiklere sahip Ryzen mobil işlemcilerini kullanan platformları da kapsamaya başlaması bizi çok heyecanlandırıyor. Orijinal ekipman üreticileri artık AMD Ryzen mobil işlemcileri ile Qualcomm Technologies'in endüstriye yön veren bağlantı teknolojilerini bir araya getirerek sürekli bir ağa bağlı PC'ler üretebilir, masaüstü sınıfı seviyesindeki performansı ile kesintisiz bağlantıyı ultra ince bir dizüstü bilgisayarda kullanıma sunabilir.” dedi

Asus:
Asus CEO'su Jerry Shen ise “Bugün kişisel bilgisayar kullanımı için yeni bir dönemin başladığına tanık oluyoruz. Asus olarak Qualcomm Technologies ve diğer şirketler ile birlikte bu yolu açarak Windows işletim sistemi ile çalışacak ‘Sürekli Bağlı' Snapdragon PC'lerin üretilmesini sağlıyoruz. Asus NovaGo, dünyada ilk defa, her yerden istediğiniz zaman Gigabit LTE ağı ile bağlantı kurabilmenizi sağlayan bir dizüstü bilgisayarı. NovaGo, dizüstü bilgisayarlar için bağlanabilirliği ve üretkenliği tek şarj ile 22 saate kadar süren bir pil ömrü ile yeniden tanımlıyor.” dedi.

HP:
HP, Inc.'in Başkan Yardımcısı ve Kişisel Tüketici Sistemleri Genel Müdürü Kevin Frost “Mobil olarak yoğun bir hayata sahip olan müşteriler hareketli hayatlarında geride kalmayacak ve her yerden ihtiyaç duyulan her an bağlantı kurma imkanı verecek çeşitliliğe sahip cihazlar istiyorlar. HP ENVY x2 inanılmaz derecedeki inceliği ve dayanıklı tasarımı ile ultra-hızlı 4G LTE ve Wi-Fi erişimini her yerden gerçekleştirebilmeyi sağlıyor.” dedi.

Microsoft:
Zirvede konuşan Microsoft Windows ve Cihazlar Grubu Başkan Yardımcısı Terry Myerson şunları söyledi: “Sürekli Bağlı PC'ler bir haftaya kadar çıkabilen pil ömürleri ile her zaman kullanıma hazır. Snapdragon 835 Mobil PC Platformu ile güçlendirilen bu PC'ler, kurumlar için büyük iş fırsatları yaratırken yeni bir çalışma kültürünün, daha iyi bir güvenliğin ve BT için daha düşük maliyetlerin oluşmasını sağlayacak.”

Samsung:
Samsung Electronic Başkanı ve Döküm Genel Müdürü Dr. ES Jung, “Qualcomm Technologies'e Snapdragon Teknoloji Zirvesi'nde, sahnede eşlik ediyor olmak gerçekten gurur verici. Snapdragon 845 Mobil Platformu'nun üretici iş ortağı olarak yeni işbirliklerimizi de dört gözle bekliyoruz. Samsung Foundry enerji tüketimini düşürüp işlemci teknolojilerinde performansı artırmaya devam ederken 2018 yılında Snadragon 845'in ulaşacağı başarıları da dört gözle bekliyor.” dedi.

Sprint:
“Müşteriler için çok önemli bir ihtiyaca cevap olacak yeni bir kategori olan Sürekli Bağlı PC'yi heyecan içinde bekliyoruz ve Sprint LTE Plus ağının bu cihaz için ilk akla gelen iş ortağı olduğuna inanıyoruz. Müşterilerimize daha önce eşi görülmemiş bir değer sunacak olan Sürekli Bağlı PC'leri sınırsız veri için inşa edilmiş olan LTE Plus ağının yüksek kapasitesi ile destekleyecek en iyi tekliflerimizi oluşturacağız. Bugün Sprint ağı gelmiş geçmiş en iyi seviyelerde çalışmaya devam ederken, Sürekli Bağlı PC'leri en önemli pazarlarda hızlı, güçlü, güvenilir hizmetimizle donatmak için sabırsızlanıyoruz.” diyen Sprint Teknoloji COO'su Günther Ottendorfer son gelişmelerle ilgili heyecanını paylaştı.

Xiaomi:
Xiaomi Kurucusu, CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Lei Jun Qualcomm Technologies ile olan uzun geçmişlerinin altını çizerken gelişmeleri “Snapdragon Teknoloji Zirvesi'nde sizlerin arasında olduğum ve Xiaomi'nin Qualcomm Technologies ile birinci sınıf cihazların üretimindeki iş birliğinin 2018'de de devam edeceğini paylaşabildiğim için çok heyecanlıyım. Xiaomi en yeni ve çığır açan teknolojik inovasyonları benzersiz bir tasarımla bir araya getirip fiyat beklentilerini yerle bir etmeye devam ediyor, Snapdragon 845'i de bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonumuzu güçlendirmesi için seçtiğimizi sizinle paylaşmak istiyorum.” diyerek değerlendirdi.

Bu senenin Snapdragon Teknoloji Zirvesi Snapdragon Mobil Platformları için geliştirilen en yeni inovasyonlara yakından bakarken mobil cihazları, Sürekli bağlı PC'ler ve diğer gelecek teknolojileri kullanma şeklimizi değiştirecek gelecek teknolojileri ve yenilikleri de görücüye çıkarıyor.

Eray Coşan
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.