Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
02.07.2018

Qualcomm Tamamen Kablosuz Deneyimini Basitleştiriyor

Qualcomm® QCC3026® Bluetooth Ses Çip-Üzeri-Sistemi Hem Uygun Maliyetli Hem de Sağlıklı Kullanıcı Deneyimi Üretmeleri İçin İmalatçılara İnovatif Teknoloji Sunuyor.

Qualcomm Technologies (NASDAQ: QCOM), bugün iştiraki Qualcomm Technologies International, Ltd.'nin hızlıca programlanabilen Bluetooth ses çip-üzeri-sistemi olan QCC3026'yı tanıttıklarını duyurdu. QCC3026, giriş seviyesindeki flaş cihazların bir önceki giriş seviyesi nesliyle karşılaştırıldığında yüzde 50'ye kadar daha düşük güç tüketimi sunacak şekilde tasarlandı. Yeni çip-üzeri-sistem, aynı zamanda işlevsellik ve fiyat arasındaki dengeyi sağlayarak imalatçılara, özelliklerin optimize edildiği tamamen kablosuz kulaklıkları basit ve hızlı bir şekilde geliştirip pazarlamasında yardımcı oluyor. Bu yeni çip-üzeri-sistemle bu yılın ilk zamanlarındaki amiral gemisi QCC5100 Bluetooth Çip-Üzeri-Sistem serisinin tanıtımının ardından şirketin düşük güç tüketimli Bluetooth ses çözümleri portföyü de genişliyor.

Qualcomm Technologies International, Ltd. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ses ve Müzikten Sorumlu Genel Müdürü Anthony Murray, konuyla ilgili “Tüketiciler ister evlerinde ister ofislerinde tüm gün kullanabilecekleri ve sürekli şarj edilmeye gerek duymayan kulaklıklar istiyor. Portföyümüzün son üyesi üstün ses kalitesi ve fiyat için optimize edilmiş çok sağlam ve uygun maliyetli olup, müşterilerimize bu heyecan verici teknolojiyi milyonlarca daha fazla alıcının erişimine sunma imkanı sağlayacak. Gerçek kablosuz teknolojisinin geliştirilmesinin öncüleriyiz ve hızlıca evrilen ve büyüyen bu segmentin ihtiyaçlarını karşılayan ses portföyümüzdeki heyecan verici inovasyonlarla yön vermeye de devam ediyoruz. Bu kadar fazla teknolojiyi küçük bir form faktörüne sığdırmak büyük bir teknolojik güçlük ve ayrışmış bu yeni ürünümüzle mobil telefon imalatçıları gibi geleneksel olmayan Bluetooth kablosuz kulaklık müşterilerimize bile ürün hatlarına katma değerli aksesuarları hızlıca eklemeleri için yardım ediyoruz” dedi.

QCC3026, öncelikli olarak tasarımlarından standart kulaklık girişinin çıkarılmasıyla müşterilerinin müzik dinlemek için kablosuz çözümlere yöneldiği telefon imalatçıları için çok uygun. Bu yeni tasarımla telefon orijinal ürün üreticileri, kaliteli ses sunan kulaklıkları en yeni akıllı telefonlarının kutusunun içinde veya yanında sunarak tüketicilerine genel olarak daha ilgi çekici ürünler sağlayabiliyor.

Hızlıca gelişen küresel bir mobil telefon imalatçısı olan OPPO, bugün Qualcomm TrueWireless™ Stereo‘lu Qualcomm QCC3026 çip-üzeri-sistemi temel alan ilk kablosuz stereo kulaklıklarını duyurdu. Devamında ise bu kulaklıklarını Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobil platformunun üzerine kurduğu amiral gemisi Find X telefonunun bazılarında kutuyla birlikte sunacağını belirtti.

OPPO Çin Marketinin Ürün Direktörü Listen Li ise “OPPO, Qualcomm Technologies'in en son inovasyonlarını kullanarak dünya çapındaki tüketicilerine şık ve yüksek kaliteli cihazları uygun fiyatlarda sunuyor. Yeni Qualcomm QCC3026 ile heyecan verici ve müthiş ses sunan tamamen kablosuz kulaklıkların ister kendi başına, ister son model Find X akıllı telefonumuzla birlikte sunulsun, ilgi çekici bir hizmet sunmamıza imkan sağlayacağını ve yeni telefon arayan, özellikle müziklerinde kaliteye önem veren alıcılara da keyifli deneyimler sunacağını düşünüyoruz.

QCC3026 Teknoloji ve Ekosisteminden Önemli Başlıklar:
Düşük fiyat bandındaki QCC3026, gelişmiş Qualcomm TrueWireless Stereo teknolojisini kullanarak ilgi çekici performans ve düşük güç tüketimi sunabiliyor.

Yeni çip-üzeri-sistemin sunduğu faydalar arasında aşağıdakiler bulunuyor:
  • Tamamen kablosuz dinleme deneyimi.
  • İyileştirilmiş radyoyla birlikte gelişmiş Qualcomm TrueWireless Stereo protokolleri hem arama yaparken hem de müzik dinlerken önemli olan el cihazından kulaklığa, ek olarak kulaklıkların kendi arasında çevik bir genel kablosuz bağlanırlığı sunacak şekilde tasarlandı.
  • Kolay bir eşleme deneyimi ve genel güç tüketimiyle daha uzun kullanım süresi için kulaklıklar arasında dengelenmiş güç dağıtımı.
  • Qualcomm® aptX™ ses teknolojisiyle Bluetooth üzerinde ispatlanmış, tutarlı, yüksek kaliteli ses.
  • Tuşa basarak erişilebilen ses hizmetleri, komutları işlemek ve gerçekleştirmek için ses yayını ve ses kontrol yeteneklerini el cihazına aktarma desteğiyle dijital asistan uygulamaları için hazır olmak.
  • Qualcomm® cVc™ Gürültü Engelleme Teknolojisi'yle daha sessiz ve daha kusursuz kullanıcı deneyimi için arka fonda bastırılmış gürültü ve yankı geri bildirimi.
  • Tam olarak test edilmiş Qualcomm TrueWireless Stereo uygulaması, çip-üzeri-sistemde kolayca yapılandırılabilen ve özelleştirilebilen geniş özellik yelpazesiyle birlikte anında hizmete alınabiliyor.
QCC3026 çip-üzeri-sistemini temel alan referans tasarımlarının birçok orijinal tasarım üreticileri tarafından imalatçıların giriş seviyesi ve orta sınıf kablosuz kulaklıkları hızlıca ve uygun maliyetle pazarlamasına yardımcı olması için 2018'in ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha fazla bilgi için https://www.qualcomm.com/products/qcc3026 sayfası ziyaret edilebilir.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.
###

Qualcomm ve Snapdragon, Qualcomm Incorporated'ın Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır. Qualcomm TrueWireless Qualcomm Incorporated'ın ticari markasıdır. aptX ve cVc, Qualcomm Technologies International, Ltd.'nin Amerika ve diğer ülkelerde kayıtlı olan ticari markalarıdır.
Qualcomm QCC3026, Qualcomm Snapdragon, Qualcomm aptX, Qualcomm TrueWireless ve Qualcomm cVc, Qualcomm Technologies, Inc. ve/veya iştiraklerinin ürünleridir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.