Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
22.09.2017

Qualcomm Snapdragon ile Asus Zenfone 4 Pro çığır açan Gigabit ağını destekliyor

Dünya'nın ilk Gigabit LTE ve 802.11ad çoklu-gigabit Wi-Fi teknolojilerine sahip ticari akıllı telefonu

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) bir iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc., Qualcomm Snapdragon Mobil Platform'u ile Asus ZenFone 4 Pro'yu gigabit ağı ile güçlendirecek. Dünya'daki ilk Gigabit LTE ve 802.11ad çoklu-gigabit Wi-Fi teknolojilerine sahip ticari telefon olan ZenFone 4 Pro yüksek hızlı ve kusursuz gigabit ağını hem iç mekanlarda hem de hareket halindeyken destekliyor.

Snapdragon 835 Mobil Platform'a entegre olan Snapdragon X16 Gigabit LTE modem, ZenFone 4 Pro'nun 4G LTE ile LTE uyumlu bir ağ üzerinden en yüksek indirme hızlarına ulaşmasını sağlarken Qualcomm TruSignal çift anten teknolojisi ile daha geniş bir kapsama alanı sunuyor. Qualcomm Technologies'in 11ad Wi-Fi teknolojisi kullanıcılara 4K çözünürlüklü videoları saniyeler içinde indirip paylaşma, fotoğraf, video ve diğer belgeleri kısa sürede eşitleme ve bulut hizmetlerine hızlı erişim gibi imkanlar veriyor. Kullanıcıların telefonlarını kişisel erişim noktasına dönüştürüp dizüstü bilgisayar gibi başka cihazlara bağlandığı durumlarda da uçtan uca gigabit kablosuz bağlantıyı 802.11ad erişimi ve Gigabit LTE ana taşıyıcısı sayesinde destekliyor. Yaklaşan 5G NR standartlarına benzer bir şekilde 11 ad özellikle 60 GHz bandı için mmWave frekansını faydalı hale getirirken büyük miktarlardaki veri taşıma kapasitesi sayesinde var olan hücresel ve Wi-Fi ağlarını tamamlıyor. Bütün bunlara ek olarak ZenFone 4 Pro, Qualcomm Technologies'in 1x1 Wi-Fi'ın iki katı veri hacmi sunup özellikle betonarme yapıların içinde geniş kapsama alanı erişimi sağlayan entegre 802.11ac 2x2 MU-MIMO teknolojisinden de faydalanarak güçlü Wi-Fi bağlantısını kullanıcılarının hizmetine sunacak.

Bir benzeri olmayan gigabit bağlanabilirliği dışında Asus ZenFone 4 Pro çift 14-bit görüntü sinyali işlemcisi sunan entegre Qualcomm Spectra 180 Image Signal Processor (ISP) ve Qualcomm Adreno 540 Graphics Processing Unit'in (GPU) en son versiyonu ile gelişmiş görüntüleme ve 360 derecelik sürükleyici bir görsel deneyimi de beraberinde getiriyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Başkan Yardımcısı ve QCT Başkanı Cristiano Amon son gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Snapdragon Mobil Platform ile ışık hızında bağlantıyı ve en inovatif görüntüleme teknolojilerini Asus ZenFone 4 akıllı telefon ailesiyle Avrupa'daki kullanıcılara sunduğumuz için çok heyecanlıyız. Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platfrom ile güçlendirilmiş Asus ZenFone 4 Pro kullanıcılara çoklu gigabit hızını hem iç mekanlarda hem de hareket halindeyken ulaştıracak.”

Qualcomm Technologies'in Snapdragon Mobile Platform'ları ZenFone 4 ve ZenFone 4 Selfie Pro'nun da dahil olduğu ZenFone 4 Selfie serilerini de destekleyecek. En yeni Snapdragon 630 Mobile Platform ile güçlendirilen Asus ZenFone 4 hızlı, uzun pil ömürlü, verimli performansı ile öne çıkarken 4GB RAM'li Snapdragon 625 Mobile Platform akışkan ve duyarlı kamera performansını ZenFone 4 Selfie Pro ile birlikte kullanıcılara ulaştırıyor. ZenFone 4 Selfie ise Qualcomm Technologies'in Snapdragon 430 Mobile Platform'unu kullanarak bağlantı hızını 150 Mbps'ye ulaştıran üç soketli çift veri bağlantı noktasına sahip.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.