Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
10.08.2018

Qualcomm Snapdragon 845 Mobil Platformu Samsung Galaxy Note9'a Güç Veriyor

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., belirli bölgelerde son seçkin mobil platformunun Samsung'un en gelişmiş akıllı telefonu Samsung Galaxy Note9'a güç verdiğini duyurdu. Samsung Galaxy Note9, içinde Qualcomm Technologies'in ikinci nesil Gigabit LTE çözümü, Snapdragon X20 LTE modem ve cihaz-içi yapay zekâ (AI) gibi kapsamlı multimedya deneyimini barındıran Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobil Platformu'ndan güç alıyor. Qualcomm Technologies, tüketicilerin günlük yaşamlarını zenginleştirmesi için Samsung gibi stratejik iş ortaklarına en gelişmiş özellik ve deneyimler sunma imkanını sağlamaya devam ediyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Yöneticisi Alex Katouzian, konuyla ilgili “Snapdragon 845 Mobil Platformu'na entegre edilen üstün bağlanırlık ve yapay zeka gibi gelişmiş özelikler, bugünlerde tüketicilerin mobil cihazlarını deneyimleme şeklini dönüştürüyor. Samsung ile uzun zamanlı işbirliğimizin de ispatladığı gibi Qualcomm Technologies, stratejik ortaklarına mobil deneyimdeki son dönüm noktalarını sunma imkanını tanımaya devam ediyor” dedi.

En gelişmiş LTE, Wi-Fi ve Bluetooth özellikleriyle Galaxy Note9, Qualcomm Technologies'in mobil platformdaki en gelişmiş ticari kablosuz teknoloji suitinden avantaj kazanıyor. Snapdragon 845, Qualcomm Technologies'in ikinci nesil Gigabit LTE çözümünü, 5 taşıyıcı yığınından LTE Kategori 18'in 1.2Gbps en yüksek indirme hızını destekleyecek şekilde tasarlanan Snapdragon X20 LTE modemini, Lisans Destekli Erişim (LAA), Çift SIM – Çift LTE üzerinde sesin (VoLTE) yanı sıra üç taneye kadar kümelenmiş taşıyıcıdan 4x4 çoklu giriş, çoklu çıkışı (MIMO) bir araya getiriyor. Qualcomm® aptX™ ses teknolojisi de Galaxy Note9'un bu teknolojiyi destekleyen kablosuz kulaklık ve hoparlörlere Bluetooth üzerinden kesintisiz ve yüksek kaliteli ses göndermesini sağlıyor.

Snapdragon 845, tüketicilerin sinema seviyesinde video çekmesini ve fiziksel dünya ile sanal dünya arasındaki sınırı kaldırmasını sağlayacak şekilde tasarlandı. Galaxy Note9, amiral gemisi mobil cihazlarda gerçek hayata yakın sinematik video çekmenin yanında üstün fotoğraf çekme kapasiteleri için Snapdragon 845'e entegre edilen Qualcomm Spectra™ 280 görüntü sinyal işlemcisi (ISP) ve Qualcomm® Adreno™ 630 görsel işleme alt sisteminden faydalanıyor. Mobil platform, performans beklentilerine dair kavramları altüst etmek ve kullanıcılarını Gigabitin de üstünde bağlantı hızlarına ulaşmasını sağlamak için tasarlandı.

Snapdragon 845'de, daha iyi cevap veren ve daha düşük güç tüketen kullanıcı deneyimi için cihaz-içi yapay zeka performansını optimize etmek amacıyla Qualcomm® Neural Processing SDK gibi donanım ve yazılım bileşenlerini entegre eden Qualcomm Technologies'in üçüncü nesil Qualcomm® AI Engine'i bulunuyor. Qualcomm AI Engine ile Galaxy Note9'un akıllı kamerası, fotoğrafı 20 türden birine sınıflandırmak için fotoğraftaki etmenleri tanımlayıp, daha sonra fotoğrafı bu sınıflandırmaya göre optimize ediyor. Ortaya çıkan fotoğraflar ise göz alıcı olurken, zengin renk içeriği ve dinamik tanımlamayla adeta canlı gibi görünüyor. Snapdragon 845 aynı zamanda sesle yönetilen akıllı asistanları da Qualcomm Aqstic™ ses kodeği (WCD9341) sayesinde düşük güç tüketen ses işlemesiyle iyileştiriyor.

Samsung Electronics Mobil AR-GE Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı TM Roh da konuyla ilgili “Galaxy Note9, Samsung'un en seçkin mobil cihaz hattını genişletirken en inovatif teknolojilere ihtiyaç duyuyor. Qualcomm Technologies ile devam eden işbirliğimiz, sınıfında en iyi deneyimleri sunmamıza imkan tanıyor” dedi.

İlgili Kişi
Önder Kalkancı
onderk@marjinal.com.tr

Qualcomm hakkında
Qualcomm, dünya genelindeki tüm bağlantı, bilişim ve iletişim biçimlerini dönüştüren ve çığır açan teknolojileri üretmektedir. Mobil devrimin doğuşu, Qualcomm'un telefonu internete bağlamasıyla doğmuştur. Günümüzde ise Qualcomm icatları, yaşamı değiştiren ürünler, deneyimler ve sektörlerin temelini oluşturmaktadır. Dünyadaki 5G yolculuğuna liderlik eden şirket bu yeni ve büyük değişimin akıllı araçlarda yeni bir çağı başlatacağını, ağa bağlı akıllı arabalarla ilgili pek çok fırsat yaratacağını, sağlık hizmetleri sektöründe uzaktan ulaşımın sağlanacağını ve nesnelerin internetinde (akıllı şehirler, akıllı evler, giyilebilir teknoloji dahil) daha pek çok yeniliği beraberinde getireceğini öngörmektedir. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi QTL'i ve patent portföyünün çok büyük bir kısmını da içine almaktadır. Qualcomm Incorporated'in iştiraki olan Qualcomm Technologies, diğer iştiraklerle birlikte, şirketin tüm mühendislik, araştırma ve geliştirme işlevleri ve QCT yarı-iletken birimi de dahil olmak üzere tüm hizmet ve ürünleri ile faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web sitesini, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfaları ziyaret edilebilir.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.