Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
15.11.2017

Qualcomm İki Taraflı Ticaret Heyetinin bir Parçası Olarak Xiaomi, OPPO ve vivo ile Karşılıklı Mutabakat Metni İmzalıyor

Amerika başkanı Donald Trump ile Çin Başkanı Xi Jinping'in katılımıyla gerçekleşti

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ:QCOM) bir iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc. Xiaomi Communications Co., Ltd., Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp., Ltd. ve vivo Communication Technology Co., Ltd. ile bağlayıcı olmayan bir Mutabakat Metni imzaladı.  Bağlayıcı olmayan bu mutabakatla her üç şirket, önümüzdeki üç yıl içinde toplam 12 milyar dolardan az olmamak kaydıyla satın alım iradelerini ifade ediyorlar. Mutabakat Metni Pekin'deki Great Hall of the People'da imzalanırken törene Amerika başkanı Donald Trump ile Çin Başkanı Xi Jinping de katıldı. Qualcomm CEO'su Steve Mollenkopf önde gelen birçok Amerian şirketinin yöneticisi gibi ABD başkanı Trump'ın Çin için Ticaret Delegasyonu Departmanı'nın bir parçasıydı.

Xiaomi CEO'su Lei Jun, OPPO CEO'su Chen Mingyong ve vivo CEO'su Shen Wei şirketleri adına etkinliğe katılıp anlaşmayı imzaladılar.

Qualcomm Incorporated CEO'su Steve Mollenkopf “Amerika ve Çin arasında, iki tarafın da kazanacağı böylesi ticari ilişkileri tekrar bize gösteren bu önemli ticaret delegasyonunda yer alarak Qualcomm'u temsil ettiğim için onur duyuyorum. Qualcomm Xiaomi, OPPO ve vivo ile olan ilişkisini uzun yıllardır sürdürüyor. Çin'in mobil ve yarı-iletken endüstrilerine olan inancımızı pekiştirip yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyerek gelişmeleri değerlendirdi.

Qualcomm Technologies 25 yıldan uzun bir süredir Çin mobil ekosistemini desteklerken yaptığı yatırımlar ve projeleri ile kurduğu sayısız şubesi, ortak girişimi ve Guizhou, Şangay ve Şenzen'deki AR-GE merkezleriyle bunu göstermeye devam ediyor.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.