Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
12.06.2017

Merhaba,

“Qualcomm, Avrupa Komisyonu'nun NXP'nin satın alımı ile ilgili gözden geçirmesinin ikinci safhasına başladığını doğruladı. Daha önce de belirtildiği üzere, kapsamlı bir gözden geçirme sürecinden geçmesi beklenen her iki şirket, gerekli onayları almak için Avrupa Komisyonu da dahil ilgili düzenleyici kurumlar ile yakın şekilde çalışmaktadır. Qualcomm ayrıca ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan da onay almıştır.

Bu satın alım tamamlayıcı bir satın alım olup, ABD ve Avrupalı iki şirketin ortak çalışmalarının yalnız çalışmalarından çok daha fazla inovasyona neden olacağı inancı ile gerçekleştirilmiştir. Bu satın alım ayrıca Qualcomm'un AB'ye AB'nin Tek Dijital Pazar iddiasına bağlılığını da teyit etmektedir. Avrupa'ya yapılan bu ciddi yatırım sayesinde Qualcomm'un otomotiv, IoT ve güvenlik sektörlerindeki iş ortakları dijital dönüşümlerini güçlendirecek ve Avrupa Komisyonu'nun AB endüstrilerinin dijitalleşmesi hedefine daha da yaklaşacaktır.

Qualcomm, Avrupa Komisyonu'nun endişelerini gidereceğine inanmakta olup satın alıma onay için Komisyon ve diğer düzenleyici kurumlar ile çalışmaya devam etme niyetindedir. Qualcomm'un satın alım işlemlerini 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.”

Bİlginize sunarım.

ERAY ÇOŞAN AKKUŞ

MARJINAL PORTER NOVELLI
Cumhuriyet Caddesi, El Irak Apt. 165/5 Harbiye 34373 İstanbul | marjinal.com.tr
T 212 219 29 71 | M 533 327 23 97
erayc@marjinal.com.tr
twitter.com/MarjinalPN | facebook.com/MarjinalPN | marjinalclub.com

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.