Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
06.02.2018

Qualcomm Broadcom'dan Yeniden Düzenlenmiş Teklif Belgesi Geldiğini Doğruladı

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) (“Qualcomm” veya “Şirket”) bugün Broadcom Limited'den (NASDAQ: AVGO) yeniden düzenlenmiş, bağlayıcı olmayan ve talep edilmemiş teklif aldığını doğruladı. Bu teklife göre Broadcom Limited, Qualcomm'daki ödenmemiş her hisse için nakit olarak 60 dolar, Broadcom hissesindeki her pay için 22 dolar ödeyerek sahip olacak.

Temsil görevleriyle uyumlu olarak mali ve hukuki müşavirlerine danışan Qualcomm Yönetim Kurulu, yeniden düzenlenen teklifi gözden geçirerek Şirket ve hissedarlar için en faydalı eylem planını belirleyecek. Qualcomm, Yönetim Kurulu değerlendirmesini sonlandırana kadar anlaşma hakkında başka bir yorumda bulunmayacak.

13 Kasım 2017'de Qualcomm'un Yönetim Kurulu oybirliğiyle Broadcom Limited'in Qualcomm'un her hissesine nakit olarak 60 dolar ve Broadcom'daki her hissenin başına 10 dolar ile sahip olmasını öngören, bağlayıcı olmayan ve talep edilmeyen teklifini reddetmişti. Mali ve hukuki müşavirlerin katkılarıyla gerçekleştirilen kapsamlı bir değerlendirmenin ardından Yönetim Kurulu, Broadcom'un teklifinin Qualcomm'un değerinin çok altında olduğu ve mevzuatla ilgili birçok belirsizliği beraberinde getirdiği için Qualcomm hissedarlarının faydasına olmayacağı sonucuna varmıştı.

Goldman Sachs & Co. LLC, Evercore Parterns ve Centerview Partners mali müşavir olarak, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP, Cravath, Swaine & Moore LLP ve DLA Piper LLP (US) ise hukuki müşavirler olarak Qualcomm'a hizmet vermektedir.

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.