Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
08.03.2018

Merhaba,

Broadcom'un Qualcomm'u satın alma teklifindeki son gelişme üzerine ABD'deki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), bizim de paylaşmak istediğimiz olağandışı bir mektupla, bu hasmane teklif için tam soruşturma başlattı. Mektubu linkte bulabilirsiniz: (https://www.qcomvalue.com/wp-content/uploads/2018/03/Letter-from-Treasury-Department-to-Broadcom-and-Qualcomm-regarding-CFIUS.pdf)

CFIUS'den gelen mektuptan da açıkça anlaşılacağı üzere, Qualcomm'u satın alması durumunda Broadcom'un Ar-Ge harcamalarından yapacağı kesinti, CFIUS'u endişelendiriyor:

Özellikle Broadcom'un ifadeleri, Qualcomm'u satın alması durumunda şirketin “özel sermaye” tarzında ilerleyeceğini işaret ediyor. Bu da Ar-Ge gibi uzun vadeli yatırımların azaltılıp kısa vadeli karlara odaklanılması anlamına geliyor […]

Broadcom'un yakın zamanda gerçekleştirdiği satın alımların hacmi, şirketin kar ve toplam piyasa değerini artırdı. Ve bu satın alımların ardından Ar-Ge yatırımlarında azalma gerçekleşti'.

Mektupta da belirtildiği üzere ‘Qualcomm'un teknolojik başarısı ve inovasyonu, benzersiz uzmanlığı ve araştırma ve geliştirme (R&D) harcamalarından güç alıyor'.

Bu yılki Mobile World Congress'te Qualcomm 5G gibi alanlarda bir kere daha teknolojik liderliğini gözler önüne serdi. Aynı zamanda birçok Avrupalı iş ortaklarıyla da 5G vizyonunu ve 5G'yi ilk defa görücüye çıkarmak için Qualcomm ile gerçekleştirilen işleri görüştü.

Bu konu hakkında makale yazarken CFIUS'nin mektubundan alıntı kullanmaktan çekinmeyin. Şu noktada Qualcomm'dan bir yorum sunamıyoruz fakat gelişmeler oldukça sizi bilgilendirmeye elbette devam edeceğiz.

Esra Şavkın
Marjinal Porter Novelli 0212 219 29 71 / 0537 858 85 49 / esras@marjinal.com.tr

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.