Haberler / Qualcomm Basın Bültenleri
06.12.2017

Qualcomm Android Oreo'yu (Go Edition) desteklediğini duyurdu

-Adroid Oreo (Go Edition) gelişmekte olan bölgelerde 1 GB ve daha altında belleğe sahip olan cihazlar için yenilenmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor-

Qualcomm Incorporated'ın (NASDAQ: QCOM) bir iştiraki olan Qualcomm Technologies, 1 GB ve daha altında belleğe sahip akıllı telefonlar için optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi sunan Android Oreo'yu (Go Edition) desteklediğini duyurdu. Qualcomm Technologies Google ile işbirliği içinde çalışıp hız ve güvenilirliğe odaklanarak makul fiyatlı akıllı telefonların yeni dalgasını hayata geçirmeyi hedefliyor. Android Oreo (Go Edition) Android işletim sistemi ve uygulamalarını optimize hale getirerek daha düşük depolama alanı ve RAM'e sahip cihazlarda verimli bir şekilde çalışmasını sağlayarak gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu durum Hindistan, Güneydoğu Asya ve Afrika gibi gelişmekte olan bölgelerdeki mobil kullanıcılara esneklik kazandırırken daha modern bir işletim sistemine sahip çok sayıda Android akıllı telefonlarına erişim imkanı veriyor. Android Open Source Project'te yayınlanması beklenen ve Android'in en yeni versiyonu olacak Android Oreo'nun erişime sunulmasıyla orta ve düşük sınıf Qualcomm Mobil Platformları da cihaz üreticilerinin kullanımına hazır olacak.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Nancy Fares konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar için düşük fiyatlı telefonlarda yüksek performans sunacak hızlı bir işletim sistemi olan Android Oreo'yu (Go Edition) Qualcomm Snapdragon mobil platform ailesi ile birlikte çalışır hale getirdiğimiz için çok heyecanlıyız. Android Oreo (Go Edition), düşük fiyatların özellikle tüketicilerin ilgisini çektiği gelişmekte olan bölgelerde ile ön ödemeli ve uzun vadeli kullanım seçeneklerinin yaygın olduğu bölgelerde optimize bir Android kullanıcı deneyimi sunacak.”

Android Oreo (Go Edition) Google'ın yerel ihtiyaçlara cevap vermek için tasarlanan en popüler uygulamalarını kullanıcıların hizmetine sunarken 1 GB ve daha az belleğe sahip akıllı telefonlar için tasarlanmış uygulamaları öne çıkaran Google Play ile kullanıcılara istedikleri uygulamaları indirme şansı veriyor. Android Oreo (Go Edition) ek olarak veri kullanımının izlenmesi ve kontrolü, Android Oreo ile Google'ın halihazırda geliştirmiş olduğu güvenlik iyileştirmeleri gibi birçok özelliği de beraberinde getiriyor. Android Oreo (Go Edition), Snapdragon mobil platformları ile eşleştirildiğinde bu sınıf akıllı telefonlarda daha önce görülmemiş yeni kullanıcı deneyimlerini müşterilere ulaştıracak.

Android ve Google Play Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Sameer Samat ise gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Giriş seviyesi birçok için internete giriş kapısı demek, bu yüzden Google olarak biz de bu cihazları kullanan herkese çok iyi bir deneyimi garanti etmek istedik. Android Oreo (Go Edition) sağlayacağı iyileştirilmiş depolama, performans, veri yönetimi ve güvenlik özellikleri ile bizi heyecanlandırıyor.”
Snapdragon mobil platfromlarını kullanan cihazlarda çalışacak olan Android Oreo'nun (Go Edition) 2018'in ilk aylarında kullanıma sunulması bekleniyor.

Eray Coşan
erayc@marjinal.com.tr

Qualcomm Hakkında
Qualcomm'un teknolojileri akıllı telefon devrimine güç veriyor ve milyarlarca insanı birbirine bağlıyor. 3G ve 4G'ye liderlik eden Qualcomm, şimdi de akıllı ve bağlantılı cihazların yeni çağı 5G'ye giden yolda öncülük yapıyor. Ürünlerimiz; otomotiv, programlama, IoT ve sağlık gibi endüstrilerde devrim yaratıyor ve milyonlarca cihazın daha önce hayal dahil edilemeyecek şekilde birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlıyor. Qualcomm Incorporated, lisanslama birimi Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Incorporated'ın iştiraki Qualcomm Technologies, Inc., tüm iştirakleri ile birlikte bütün mühendislik, araştırma, geliştirme faaliyetlerimizi ve içerisinde yarı iletken iş birimimiz QCT'nin yanı sıra mobil, otomotiv, programlama, IoT ve sağlık birimlerimizin de bulunduğu bütün ürün ve servis işlerimizi yürütmektedir. Daha fazla bilgi için Qualcomm'un web, blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Qualcomm
Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM), 3G, 4G ve yeni nesil mobil teknolojilerinde dünya lideridir. Qualcomm Incorporated, Qualcomm’un lisanslama birimini, Qualcomm Teknoloji Lisanslama (QTL) ve patent portföyünün büyük bir bölümünü de kapsar. Qualcomm Technologies Inc., Qualcomm Incorporated’a bağlı olup diğer iştirakleri ile birlikte tüm Qualcomm mühendisliği, araştırmaları ve geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra yarı-iletkenlere dair işleri kapsayan QCT de dahil olmak üzere tüm ürünlerini ve hizmetlerini de gerçekleştirir. 25 yıldan daha uzun bir süredir, Qualcomm fikirleri ve icatları ile tüm dünyadaki insanları bilgiye, eğlenceye ve birbirlerine yakın olmalarını sağlayarak dijital iletişimin evrimine yön vermiştir. Daha fazla bilgi için Qualcomm’un web sitesi, OnQ blog, Twitter ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.