Haberler / Proline Bilişim Basın Bültenleri
07.03.2019

Proline'a “Akıllı Ulaşım Sistemleri” alanında prestijli ödül

2016 yılında lansmanı yapılan Akıllı Güvenlik Yönetim Sistemi yazılımı iSIM'i yeni eklenen entegrasyonlar ve geliştirilen özelliklerle Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında da kullanılabilen bir platform haline getiren Proline, bu çalışmalarıyla 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi'nde “Ulaşımda Aklın Yolu Sektöre Katkı Ödülü”ne layık görüldü.

Akıllı Şehirler alanındaki ileri teknolojileri yakından takip eden ve dünyada gelişen teknolojileri ülkemizde uzman kadrosu ile hayata geçiren Proline, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği yazılım platformu ile 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi'nde ödüle layık görüldü. Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) tarafından 6-7 Mart'ta Ankara'da düzenlenen zirvede Ulaşımda Aklın Yolu Sektöre Katkı Ödülü alan Proline'ın Akıllı Güvenlik Yönetim Sistemi platformu olan iSIM'e akıllı ulaşım sistemleri alanında yaptığı geliştirmeler ile ortaya çıkan iSIM - ITS, yapay zeka sistemleri ile öngörü ve tahmin yapıp, kullanıcıların hızlı karar almasını destekleyebilmek amacıyla geliştiriliyor.

Proline Ar-Ge merkezinde geliştirilen Akıllı Ulaşım Yönetim Sistemi iSIM - ITS; sahip olduğu ilişkilendirme metotları ve sunum yeteneği ile karmaşık sistemleri kolay kullanılabilir hale getirerek etkin bir karar alma mekanizması sağlıyor. iSIM - ITS, sağlamış olduğu etkinlik ve verimlilik ile kurumların operasyonlarını daha uygun maliyetlerle yönetebilmelerine olanak sağlıyor ve kurumlara tasarruf imkanı sunan bir platform olarak ön plana çıkıyor.

iSIM - ITS; video yönetim sistemi, video analitik sistemleri, ağ yönetim sistemi, Bluetooth noktaları, değişken mesaj ve trafik işaretleri, sinyalizasyon ve akıllı kavşak, afet yönetim sistemleri, farklı iletişim protokollerini destekleyen sensörler ve hava/yol durumu algılama sistemlerine entegrasyon özelliği ile tüm bu fonksiyonları “tek sistem üzerinden” yönetebilme imkanı sunuyor. iSIM - ITS, web tabanlı merkezi yönetim, mobil desteği, etkileşimli harita ve iş akış diyagramları gibi fonksiyonları da bünyesinde barındırıyor. Tek sistem üzerinden yönetmenin avantajlarıyla hızlı karar alınabilmesini ve aksiyona geçilebilmesini sağlıyor.

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit, ödül töreni esnasında görüşlerini şöyle paylaştı: “Bir Türk şirketi olarak bu değerli organizasyonda iSIM - ITS ürünümüzle ödül almaktan dolayı gurur duyuyoruz. Şehirlerin giderek karmaşıklaşan sorunlarına çözüm üretme misyonuyla çıktığımız bu yolculukta önemli bir aşamaya ulaştık. Bugün bu alanda gelinen noktada gördük ki, farklı marka ve modellerden oluşan çözümlerin birbirleriyle olan entegrasyonu ve yönetimi, kurum ve kullanıcılar için büyük bir problem oluşturuyor. Bu durum güvenlik sektöründe olduğu gibi ulaşım sektöründe de çok önemli olan hızlı ve doğru karar alabilme mekanizmasını olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte bu noktada iSIM - ITS ile sensörlerden toplanan verilerin tek ekranda görüntülenmesi, bu verilerin analiz edilerek bilgiye dönüştürülmesi, bu sayede de hızlı ve doğru karar alınabilmesi hedefleniyor.”

2003 yılında kurulan ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ar-Ge merkezlerinden biri olarak onaylanan Proline, verilen her kararın sıklıkla kritik önem taşıdığı “Güvenli ve Akıllı Şehirler” pazarının lider oyuncularından biri konumunda.

Editöre Not:
iSIM - ITS nedir, ne sağlar?
iSIM - ITS'nin sahip olduğu coğrafi bilgi sistemi özelliği ile trafik yönetimi harita üzerinde gerçek zamanlı olarak yapılabilirken, entegre olduğu video analiz sistemleri ile operatörler tarafından takibi mümkün olmayan binlerce kameradan alınan görüntüler incelenerek herhangi bir alarm durumunda hızlı aksiyon alınabilmesi sağlanıyor.

Akıllı Ulaşım Sistemleri odağında geliştirilen iSIM - ITS; otoyol kapasitesinin daha etkin kullanılması, trafik akışının izlenmesi ve etkin olarak kontrol edilmesi, trafik güvenliğinin artırılması, yoğunluğun en aza indirgenmesi, otoyol ve köprü kullanıcılarına gerekli mesajın ve bilginin iletilmesi, seyahat sürelerinin azaltılması ve yakıt harcamalarında düşüş gibi faydalar sağlıyor.

Fotoğraf:
Bülten ekinde gönderilen fotoğraftaki isimler soldan sağa; Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Doç. Dr. Kemal Bağzıbağlı.

İlgili kişi:
Nevra Çankaya
nevrac@marjinal.com.tr

AUSDER Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri hakkında
2019 AUSDER Ulaşımda Aklın Yolu Ödülleri'nin amacı, AUS alanında çalışan, emek veren, kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek, bilinirliklerini artırmak, çalışmalarından sektörün diğer paydaşları ile vatandaşların haberdar olmalarını sağlayarak bu kişi kurum ve kuruluşları onore etmektir. AUS konusunda ürün, yazılım, hizmet ve sistem geliştiren, sektörde bir yenilik, ayrışma, farklılaşma yaratan, ürün, hizmet ve yazılımları yerlileştiren çalışmalar değerlendirme kapsamına alınmaktadır.

Proline hakkında
2003 yılında kurulan Proline Bilişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon kabiliyetine sahip Türk Teknoloji Şirketi'dir. Sistem entegratörü kimliğinin yanında; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde yürüttüğü çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren Proline; kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri çözümleri, parmak izi, damar izi, yüz tanıma ve diğer çeşitli kimlik doğrulama araçlarına yönelik ürün ailesi ile e-kimlik ve biyometri çözümleri de sunmaktadır. Proline, Türkiye'nin akıllı yazılımlarla entegre edilmiş pek çok şehir güvenlik projesinde de yer almıştır. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar'ın başkenti Doha'nın güvenlik altyapısını kuran şirket, aynı zamanda AB ülkelerinin tüm havalimanlarında hayata geçirilmesi planlanan yeni otomatik geçiş kontrol sistemini geliştiren uluslararası konsorsiyumun Türkiye lideri olarak projede yer almaktadır. Proline, Kasım 2016 tarihinde, odağında akıllı şehirler alanında ürünler geliştiren startupların yer aldığı girişim platformu Proline Ventures'ı da kurmuştur. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye'de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütmektedir. http://www.pro-line.com.tr

Proline Bilişim
Proline Bilişim, Ortadoğu-Kuzey Afrika (MENA) Odaklı, Ar-Ge ve Entegrasyon Kabiliyetine Sahip Türk Teknoloji Şirketidir. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika bünyesinde faaliyet gösteren, Ar-Ge çalışmalarıyla kendi ürünlerini geliştiren teknoloji şirketi Proline Bilişim; sistem entegratörü kimliğinin yanında, kendi geliştirdiği kent güvenlik sistemlerinde kullanılan akıllı yazılımlar, coğrafi bilgi sistemleri, sosyal medya analizi ve biyometrik özelliklerin (parmak izi, damar izi, avuç izi vb.) çeşitli amaçlarla kullanılmasını sağlayan ürün ailesi ile müşterilerine hizmet vermektedir. Proline ayrıca T.C. elektronik pasaport projesini (e-Pasaport) hayata geçiren ve Bolu’da gerçekleştirilen yeni nesil elektronik kimlik kartı pilot projesinde yer alan teknoloji şirketidir. Proline, sosyal medya ve online mecra takibini tek platformdan sunan, bununla birlikte duygu analizini “otomatik” yapan ürünü MeaMinds ile önemli bir çözüm sağlayıcı konumundadır. 2012 yılında Kal-Der’ e üye olarak “Toplam Kalite Yolculuğu”na başlayan Proline’ın; bilgiyi paylaşan, yetkinliklerini sürekli geliştiren, ağırlıklı olarak mühendis ve kendi alanlarında uzman ekiplerden kurulu yaklaşık 150 çalışanı bulunmaktadır. Proline; İstanbul Genel Merkez ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye’de, Proline Katar ofisi vasıtasıyla da Türkiye’nin yer aldığı bölgede faaliyet göstermektedir. Şirketin İstanbul Genel Merkezi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmiştir. Proline ayrıca Türkiye’de ilk defa 19 Kasım 2012’de yapılan İstanbul Biyometri Zirvesi’nin ve 29-30 Mayıs 2013’de gerçekleştirilen İstanbul Biyometri Konferansı’nın da düzenleyicisidir. Bilgi için: http://www.pro-line.com.tr